Ring seferinde pazartesi sendromu

Güncelleme Tarihi:

Ring seferinde pazartesi sendromu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2014 01:23

Yeni açılan metro hatları üzerinde çalışan otobüslerin cumartesi günü kaldırılmasının ardından başlayan ring uygulaması, haftanın ilk mesai günü vatandaşlara zor anlar yaşattı. Uygulamadan haberdar olmayan Sincanlılar, Kızılay ve Ulus’a gitmek üzere bindikleri otobüsün Çayyolu Metrosu’na gitmesiyle şaşkınlık yaşadı.

Haberin Devamı

Sincan ve Çayyolu’nda otobüs seferlerinin metro hatlarına yönlendirilmesiyle başlayan ring uygulaması dün sabah erken saatte işe gitmek isteyen yolculara zor anlar yaşattı.
Bu semtlerdeki ring uygulaması ile bu bölgelerden kent merkezine olan otobüs seferleri iptal edildiği için Başkentliler hafta başında işe gitmek üzere otobüsleri kullanınca karışıklık yaşandı. Çayyolu ve Sincan’daki otobüs duraklarında yoğunluk yaşanırken EGO şoförleri de ellerinde harita, ring güzergahlarını vatandaşa anlatmak zorunda kaldı.

İŞE GEÇ KALDIK

Uygulamadan haberdar olmayan kent sakinleri, Çayyolu’ndaki duraklarda uzun kuyruklar oluşturdu. Uygulamaya tepki gösterenler ise, “Herkes işine geç kaldı, daha önce 2 vasıta kullanıyorduk şimdi daha fazla araca inip biniyoruz” dedi. Aktarma sayısının fazla olmasından yakınan vatandaşlar, ücret alındığını da ileri sürerek, “Defalarca kart bastık” iddiasında bulundu. Etimesgut ve Sincan’dan Çayyolu’na gelen vatandaşlar ring seferlerini, “Sincan ve Etimesgut’tan gelenler mağdur oluyor. Yolculuk süresi ve aktarma sayısı arttı. Birçok vatandaş işyerine geç kalıyor” şeklinde eleştirdi. Bölgede gözlem yapan Büyükşehir Belediyesi görevlileri ise aktarma ücretinin kesinlikle alınmadığının altını çizerek, “Şimdiye kadar ciddi bir sorunla karşılaşılmadı. Ring uygulamasından önce 6 olan Çayyolu metrosundaki araç sayısı da yeni uygulamayla birlikte 9’a yükseltilerek kapasitesi artırıldı” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

SÜRE UZADI İDDİASI

Konuyla ilgili yeterli bilgi paylaşımının yapılmadığı ve ulaşım sürelerinin uzadığını savunan Sincanlı vatandaşlar da tepkilerini şöyle dile getirdi: “Eskiden tek vesait olarak ulaştığımız Kızılay’a şimdi iki vesait yapmak zorundayız. Otobüsten indikten sonra metroya biniyoruz, dolayısıyla hem otobüs durağında hem metro durağında beklemek zorundayız. 40 dakikada ulaştığımız Kızılay’a şimdi 1 saati aşkın bir sürede ulaşabiliyoruz. Güzergahlar ve saatler konusunda hiçbir uyarı levhası yok. İlk gün hepimiz işlerimize geç kaldık, otobüs şoförleri bile güzergahlar ve saatler konusunda bilgi sahibi değil. Yeni ring seferleri bizleri mağdur etti.”

Haberin Devamı

SİNCAN’DA BİN ÇAYYOLU’NDA İN

Bölgeye yeni entegre edilen EGO otobüsleri Koru ve Ümitköy metro istasyonlarına ulaşımı sağlıyor. Yeni düzenlemeye göre, eski otobüsler ise Kızılay yerine Çayyolu Metro istasyonuna yolcu taşıyacak. Sincanlı vatandaşlar, ring seferlerinin Sincan Metrosu yerine Çayyolu Metrosu’na yapılmasına tepki göstererek, “Bölgemizde metro istasyonu var, ancak ringler bizi Çayyolu’na götürüyor. Metroyla ulaşım sağlamak istediğimizde ring bizi Çayyolu’na götürüyor. Bu nasıl bir sistem anlamış değiliz. Ring seferleri değil, Sincan halkı Çayyolu’na entegre ediliyor” diyerek şaşkınlıklarını dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!