Salça fabrikası üretime geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Salça fabrikası üretime geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2014 01:07

Büyükşehir Belediyesi’nin tarım ve hayvancılık alanındaki kalkınma projesi Ayaş’tan başladı. ANFA Genel Müdürlüğü ile Akkaya Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında imzalanan sözleşme gereğince Büyükşehir, salça fabrikasını üretime geçirecek.

Haberin Devamı

Ankara’ya katılan yeni ilçelerde tarım ve hayvancılığı teşvik etmek amacıyla kurulan Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ile çalışmalar başlatan Büyükşehir Belediyesi ilk adımı Ayaş’tan başlattı. Ayaş Belediye binasında bir araya gelen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile Akkaya Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yönetimi arasında atılan imza ile bölgedeki atıl durumdaki salça fabrikası beş yıllığına Büyükşehir’e geçti. Büyükşehir beş yıl boyunca fabrikada ‘butik’ üretim yaparak, domatesiyle meşhur Ayaş’ı marka haline getirecek, beş yılın sonunda ise, fabrikayı kooperatife ücretsiz hibe edecek.

MARKA HALİNE GELECEK

Kurulacak satış noktaları ile Akkaya‘yı marka haline getireceklerini belirten ANFA Genel Müdürü Ramazan Arslan, “Böylesi önemli bir projenin bir ayağı bizleriz, diğer ayağı ise Akkaya köylüsü. Birlikte yapacağımız çalışma ile bölge ekonomisi ivme kazanacak. Fabrikaya ciddi anlamda istihdam yapılacak. Bu sene bir miktar salça üreteceğiz ama asıl üretimimiz seneye olacak. Domates suyu ve marmelat üretimi ile ilgili de çalışmalarımız olacak” dedi.
Kırsalda 20 ilçeye sahip olduklarını hatırlatan ve hayvancılık ile tarım alanında bu ilçelerin her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanı Abdullah Taha Yıldırım da, “İşin mutfağı ANFA olacak. Kalkınma hamlesini belediye şirketleri ile yapacağız” diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!