Michelin Hyundai takımına da ilk birinciliğini aldırdı

Güncelleme Tarihi:

Michelin Hyundai takımına da ilk birinciliğini aldırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2014 16:12

2014 FIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın dokuzuncu ayağı olan ADAC Rallye Deutschland’a Michelin lastikleri ile yarışan Hyundai motor sporları takımı damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Hyundai i20 araçları ile Meksika ve Polonya’da üçüncülükler alan Thierry NEUVILLE – Nicolas GILSOUL ikilisi, zorlu geçen Almanya Rallisi’nde podyumda ilk, takım arkadaşları Dani SORDO ve Marc MARTI ikilisi de ikinci sırayı almayı başardı.

Almanya Rallisi, değişken hava koşullarının etkisi ile gerçekleştirilirken, yarış süresince liderlik tablosunda da beklenmedik değişikliklere yol açtı. Bu durum lastik seçimlerinin önemini bir kez daha ortaya koyarken takımlar, kuru zeminde Michelin Pilot Sport H2 model sert lastikleri kullandılar. Takımlar rallinin en zorlu bölümleri arasında yer alan Panzerplatte etabında ise Michelin Pilot Sport S2 model yumuşak lastiklerle yola devam etti.

Yeni lastikler ıslak zeminlerde iddialı olacak
Michelin Motor Sporları Direktörü Pascal Couasnon, Hyundai takımı için “FIA Dünya Ralli Şampiyonasına girmesinden kısa bir süre sonra ilk ralli şampiyonluğu unvanını elde etmek büyük bir başarı. Almanya gibi zorlu bir asfalt zeminde ilk iki sırayı almış olmaları ise önceki dönemde ortaya koydukları kaliteli çalışmalarını ödüllendiren bir başarı oldu” dedi.

Haberin Devamı

Michelin Ralli Programları Müdürü Jacques Morelli ise, çok başarılı bir yarış geçirdiklerini ifade ederek, “Michelin, WRC’nin bir sonraki ayağında (Rallye de France-Alsace) yeni Michelin Pilot Sport H4/S4 lastiklerini kullanacak. Yeni nesil lastikler yapısı ve kullanılan malzemeler itibariyle birçok yeniliği bünyesinde barındırıyor. Yeni lastikler, mevcut çözümlerle karşılaştırıldığında özellikle ıslak zeminlerde ilave yol tutuşu sağlayacak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!