Di Maria 75 milyon Euro eder mi?

Güncelleme Tarihi:

Di Maria 75 milyon Euro eder mi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2014 12:48

Manchester United'ın, Arjantinli kanat oyuncusu Angel Di Maria için Real Madrid'e yaklaşık 90 milyon Euro ödeyecek olması dünya futbolunda yeni bir tartışmaya yol açtı. Başta İspanyol ve İngiliz gazeteleri olmak üzere dünya medyası, Di Maria'ya verilen parayı tartışıyor.

Haberin Devamı

İspanyol Marca gazetesi, Manchester United'ın Angel di Maria'nın transferi için Real Madrid kulübüne 75 milyon Euro bonservis bedeli ödeyeceğini yazdı. İngiliz kulübü ayrıca başarıya bağlı olarak 5'er milyon Euro'luk üç taksitle de bonus ödemeyi taahhüt etti. Bu rakamlar birleştiğinde Manchester United'ın kasasından Di Maria için toplam 90 milyon Euro çıkmış olacak. Bu rakam da Real Madrid'in 2009 yılında Cristiano Ronaldo'nun transferi için Manchester United'a ödediği bonservis bedeline denk geliyor.

İngiliz kulübü, 5 yıllık anlaşma yaptığı Arjantinli futbolcuya da yılda net 7 milyon Euro para ödeyecek. Böylelikle Angel Di Maria'nın toplam maliyeti, vergiler hariç 125 milyon Euro'yu bulacak.

REAL MADRİD 30 MİLYON EURO'YA ALMIŞTI
2010 yazında Benfica'dan Real Madrid'e 30 milyon Euro'ya transfer olan 26 yaşındaki oyuncu, İspanyol devi ile 4 sezonda 1 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 1 La Liga şampiyonluğu, 2 Kral Kupası şampiyonluğu, 1 de İspanya Süper Kupası şampiyonluğu kazandı.

Haberin Devamı

HAKAN ÜNSAL
Çok iyi oyuncu ama bir Ronaldo değil. Muhtemelen Real Madrid'in Gareth Bale'de yaşadıklarını yaşayacakları. O kadar paradan istedikleri performansı alamayacaklar. 75 milyon Euro'nun yüzde 25'i boşa gidecektir diye düşünüyorum. Bu yıl Van Gaal'den çok şey bekleniyor. O da elindeki tüm kozları oynuyor.

UĞUR VARDAN
Bu tür fiyatları piyasanın arz-talebi belirliyor. Zamanında Essien de, 'fahiş' fiyatla (38 milyon Euro'ydu galiba) Chelsea'ye transfer olurken, "Ben bu kadar etmem ama piyasa böyle" demişti. Evet, ekonominin genel kuralları böyle ama özelde Angel Di Maria da 'Özel' bir oyuncu, belki bu kadar etmese de belli ölçülerde 'pahalı' bir yetenek...

BUGÜNE KADAR YAPILAN EN PAHALI TRANSFERLER

Gareth Bale: 100 milyon Euro
Cristiano Ronaldo – 94 milyon Euro
Luis Suarez – 81,5 milyon Euro
James Rodriguez – 80 milyon Euro
Zinedine Zidane: 75 milyon Euro
İbrahimovic: 69 milyon Euro
Luis Figo: 68 milyon Euro
Kaka: 65 milyon Euro
Edinson Cavani: 63 milyon Euro
Hulk: 60 milyon Euro

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!