Beşiktaş Londra deplasmanında Da'ya güveniyor

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş Londra deplasmanında Daya güveniyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2014 12:56

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turu rövanş mücadelesinde 27 Ağustos Çarşamba günü deplasmanda İngiltere'nin Arsenal takımının karşısına çıkacak Beşiktaş, Senegalli oyuncusu Demba Ba'nın Premier Lig tecrübesine güveniyor.

Haberin Devamı

Yeni sezon öncesinde İngiltere'nin Chelsea takımından transfer edilen Demba Ba, Premier Lig'de edindiği tecrübeyi Arsenal karşısında Beşiktaş için kullanmaya çalışacak. Almanya'nın Hoffenheim takımından 24 Ocak 2011'de İngiltere temsilcisi West Ham United'a transfer olan Senegalli oyuncu, bu ülkede üç ayrı takımın formasını giydi. West Ham United formasıyla yarım sezon oynayan tecrübeli futbolcu, Premier Lig'deki ilk deneyiminde 12 maçta rakip fileleri 7 kez havalandırdı.


Newcastle United'da kendini gösterdi
Demba Ba, İngiltere'deki en iyi dönemini ise Newcastle United'de ortaya koydu. Siyah-beyazlı takımla 54 karşılaşmaya çıkan Senegalli futbolcu, attığı 29 golle büyük takımların dikkatini çekti. Aynı zamanda 7 asist yapan Demba Ba, ortaya koyduğu performansın ardından 4 Ocak 2013'te Londra takımı Chelsea'nin yolunu tuttu.


Chelsea'de 33 maç oynadı
Tecrübeli oyuncu, Premier Lig'deki en önemli deneyimini Chelsea formasıyla yaşadı. Newcastle United'dan 4 Ocak 2013'te Chelsea'ye geçen Demba Ba, 33 lig karşılaşmasına çıktı. Senegalli oyuncu, bu dönemde rakip fileleri 7 kez havalandırdı. Demba Ba, Chelsea formasıyla 6 Şampiyonlar Ligi mücadelesinde 3 kez gol sevinci yaşadı.


Londra'yı iyi biliyor
Senegalli oyuncu, İngiltere'nin başkenti Londra tecrübesini de Arsenal karşısında kullanmaya çalışacak. Premier Lig'in Londra temsilcileri West Ham United ve Chelsea formalarıyla birçok maça çıkan Demba Ba, bu deneyimini bir başka başkent takımı Arsenal karşısında Beşiktaş için kullanacak. West Ham United, Newcastle United ve son olarak Chelsea'de 99 Premier Lig maçına çıkan Demba Ba, 43 gol attı.


Şimdiden tarihe geçti
Demba Ba, henüz ön eleme aşamasında Beşiktaş tarihine geçmeyi başardı. Beşiktaş'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Hollanda'nın Feyenoord takımıyla yaptığı ikinci maçta üç gol birden atan Senegalli futbolcu, bu performansıyla tarihe geçmeyi başardı. Siyah-beyazlı futbolcu, 1992-1993 sezonundan bu yana UEFA Şampiyonlar Ligi ismiyle düzenlenen organizasyonda Türk takımlarıyla hat-trick yapan üçüncü futbolcu oldu.

Beşiktaş'ın rakibini 3-1 yendiği maçta 28, 80 ve 86 dakikada gollerini sıralayan tecrübeli oyuncu, Tuncay Şanlı ve Burak Yılmaz'dan sonra Türk takımlarıyla "Devler Ligi"nde bir maçta üç gol atan futbolcu listesine ismini yazdırdı.

Demba Ba, aynı zamanda Beşiktaş formasıyla UEFA Şampiyonlar Ligi'nde hat-trick yapan ilk futbolcu unvanını elde etti. Siyah-beyazlı kulübün tarihinde daha önce Ahmet Dursun, Bobo ve Delgado, "Devler Ligi"nde bir maçta ikişer kez gol sevinci yaşarken, Demba Ba attığı 3 golle bu oyuncuları geride bıraktı.


Arsenal'a 2 golü var
Demba Ba, İngiltere'nin Newcastle United takımında forma giydiği dönemde Arsenal'e karşı 2 gol atmayı başardı. Londra'da 29 Aralık 2012'de oynanan ve Arsenal'ın 7-3 kazandığı maçta Senegalli futbolcu, skoru 1-1 ve 3-3'e getiren golleri atmış ancak takımının farklı kaybetmesine engel olamamıştı. Demba Ba, bu karşılaşmadan sonra Chelsea'ye transfer olmuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!