Ankara'daki çatışmanın detayları ortaya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Ankaradaki çatışmanın detayları ortaya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2014 12:18

Yeraltı dünyasının önemli isimlerinden “Öksüz Ahmet” lakaplı Ahmet Aramaz'ın yeğeni Bülent Aramaz ve adamlarının Ankara’da polisle çatışmaya girdiği olayın detayları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

7 ay önce cezaevinde çıkarak uyuşturucu ve haraç çetesini yöneten Aramaz’ın polis takibinden kaçmak için günlük kiralık evlerde kaldığı, günübirlik ev değiştirdiği öğrenildi. Polis, Aramaz’a ulaşmak için Rus sevgilisi Elena K.’yi adım adım takip ettiği belirlendi. Aramaz’ın sahte pasaportla Rusya’ya giderek sevgilisinin yanında kaldığı ardından birlikte Türkiye’ye geldikleri de kaydedildi. Polis ile çatışmaya girdikten sonra kaçan Aramaz’ın 2 adamının bulunması için bölgedeki abluka devam ediyor.

Ankaradaki çatışmanın detayları ortaya çıktı


TÜNELLİ SIĞINAKLI EV

Ankara’daki uyuşturucu dağıtımı ve satışını elinde bulunduran “Aramaz Çetesi”nin lideri Bülent Aramaz ile Rus sevgilisi Elena K. ve 2 adamı önceki gün polis ile çatışmaya girmişti. Çatışmada Aramaz ölü, Rus sevgilisi Elena K. yaralı ele geçirilirken 2 adamı ise kaçmıştı. Olayda 3 polis ise yaralanmıştı. Polis gece boyunca çetenin hücre ev olarak kullandığını belirlediği 15 adrese baskın düzenledi. Çatışmadan haberdar olan çete elemanları baskından önce evleri boşalttı. Özel Harekat Polis destekli yapılan baskınlarda kimseyi yakalamazken çok ilginç detaylarda ortaya çıktı. Çetenin Çin Çin semtinde kullandığı evlerde yapılan aramalarda bazı evlerin alttan tünellerle bir birine bağlantılı olduğu ve bazı evlerde saklanmak için sığınaklar yapıldığı belirlendi.

2 SALDIRGAN İÇİN ABLUKA DEVAM EDİYOR

Polis ile çatışmaya giren ve ardından kaçan Aramaz’ın 2 adamının yakalanması içinde gece boyunca operasyonlar devam etti. Polis, çatışmanın meydana geldiği bölgedeki ablukayı devam ettirdi. Bölgede 300’e yakın eve giren polis saldırganların izini sürdü. Özel Harekat Polisi, helikopter ve iz köpeklerinin de kullanıldığı aramalarda 2 saldırganın izine ulaşılamadı. Çevredeki güvenlik kameralarında elde edilen görüntülerden saldırganların kimliklerini belirleyen polis, arama çalışmalarına devam ediyor. Saldırganların fotoğrafları tüm güvenlik birimlerine dağıtılırken, şehir dışına çıkabilme ihtimaline karşıda kentteki giriş çıkış yollarında arama noktaları oluşturuldu.

Ankaradaki çatışmanın detayları ortaya çıktı


GÜNLÜK KİRALIK EVLERDE KALMIŞ

Polis ile girdiği çatışmada öldürülen Aramaz ile ilgili de yeni detaylara ulaşıldı. Polisin teknik ve fiziki takibinde olan Aramaz’ın polisten kaçmak için sürekli adres değiştirdiği de belirlendi. İletişim araçlarını kullanmayan Aramaz’ın talimatlarını haberciler yoluyla örgüt elemanlarına ilettiği öğrenildi. Aramaz’ın polisin belirlediği 5 farklı adres dışınde Eryaman’da günlük kiralık evlerde kaldığı, her yerde günü birlik kalarak izini kaybettirdiği belirtildi. Sürekli yer değiştirerek kaçan Aramaz’ın yakalanması için polisin Rus sevgili Elena K.’yi adım adım takip ettiği ve bu takip sonucu Aramaz’a ulaştığı da ifade edildi.

SAHTE KİMLİKLE RUSYA’YA GİDİP GELMİŞ

Bu arada çatışmada yaralı olarak kurtulan Aramaz’ın Rus sevgilis Elena K., polise verdiği ilk ifadesinde Bülent Aramaz’ın Rusya’ya yanına geldiğini belirterek, “Rusya’da bir süre yanımda kaldı. Ardından beni alarak Gürcistan üzerinden Türkiye’ye geldik. Polisin bizi takip ettiğini Bülent Aramaz biliyordu. Sürekli yer değiştiriyorduk. Her gece farklı bir eve gidiyorduk. Makineli silahlar, tabancalar vardı. Uyuşturucu ticaretini yaptığını biliyordum. Sürekli beni tehdit edip, dövüyordu. Korkumda bir şey yapamıyordum. Bir ay önce de beni döverek hastanelik etti. Ölümle tehdit ediyordu” dedi.

Ankaradaki çatışmanın detayları ortaya çıktı


FOÇA’DAKİ KAZADA KİM YARDIM ETTİ?

Aramaz ve 3 adamının içinde bulunduğu araç Haziran 2014’de İzmir Foça’da trafik kazası geçirdi. Aramaz, 3 adamının öldüğü kazada yara almadan kurtulup kaçmıştı. Ankara polisi soruşturma kapsamında Foça’daki bu esrarengiz kazayı tekrar mercek altına aldı. Kaza sonrası Aramaz’a yardım eden olup olmadığı? Yardım edildiyse de kimin yardım ettiğini araştırıyor. Kazaya karışan araçta sahte kimlikler, bir tabanca, kalaşnikof mermileri ve mühimmat çıkmıştı.

CENAZESİ ADLİ TIP MORGUNDAN ALINDI

Çatışmada ölen Bülent Aramaz’ın cesedi Keçiören Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Buradaki otopsinin ardından Aramaz’ın cesedi ailesi ve yakınları tarafından alınarak defnedilmek üzere Karşıyaka Mezarlığı’na götürüldü. Polis Adli Tıp Kurumu çevresinde olası bir saldırı karşısında geniş güvenlik önlemleri aldı. Aramaz için Adli Tıp Kurumu’nun önünde 70-80 kişinin beklediği görüldü.

Haberin Devamı

Ankaradaki çatışmanın detayları ortaya çıktı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!