Fırtına kayıp 5 genci arama çalışmalarını güçleştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Fırtına kayıp 5 genci arama çalışmalarını güçleştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2014 12:04

Balıkesir'in Erdek İlçesi Kaymakamı İsmail Kaygısız, Kumburgaz Kamiloba sahilinden kiraladıkları deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan 5 genci arama çalışmalarına ilişkin, "Bölgede etkili olan fırtına arama çalışmalarını olumsuz yönde etkiliyor" dedi.

Haberin Devamı

Balıkesir'in Marmara Adası sahilinde bulunan erkek cesedinin İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemesinin sürdüğünü kaydeden Kaymakam Kaygısız, gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
"Jandarma, Kapıdağ'ın İstanbul'a bakan kuzey kesimlerinde arama çalışmalarını yoğunlaştırmaktadır. İstanbul'da meydana gelebilecek olası sürüklenmelerin kuzey rüzgarlarından dolayı kuvvetle muhtemel, Kapıdağ Yarımadası'nın kuzeyine gelmesi söz konusudur."

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün (AFAD) Erdek'te bir kriz masası kurmasının söz konusu olmadığını bildiren Kaygısız, "AFAD, çalışma yapılması konusunda talepte bulunmuştur. Bu talep doğrultusunda Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler bölgede çalışma yapmaktadır. Ancak bölgede etkili olan fırtına arama çalışmalarını olumsuz yönde etkiliyor. 3 saatte bir gelişmelerle ilgili AFAD ve Balıkesir Valiliği'ni bilgilendiriyoruz" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!