Ölen okul müdürü 100 tam puanla atandı

Güncelleme Tarihi:

Ölen okul müdürü 100 tam puanla atandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2014 10:58

Karabük’te okul müdürlerini belirlemek için yapılan değerlendirmede, 27 Temmuz’da kalp krizinden ölen 75’inci Yıl Anadolu Lisesi Müdürü Murat Adnan Üren’e 100 tam puan verilerek listeye alınması, eğitim camiasında skandal olarak değerlendirildi. Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü ise değerlendirmenin sistem tarafından yapıldığını, Üren’in liste sehven yer aldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Okul yöneticiliğinde 4 yılını dolduranların değerlendirilmesi geçen 15 Ağustos’ta tamamlandı. Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce değerlendirme sonucunda 48 yönetici yeniden görev yapmaya layık görülerek, isimleri internet sayfasından yayınlandı. Ancak listede 100 tam puan alarak 1’inci olan 75’inci Yıl Anadolu Lisesi Müdürü Murat Adnan Üren’in 27 gün önce 61 yaşında iken öldüğü anlaşılınca ismi internet sayfasından kaldırıldı.

Vefat eden Üren’e 100 tam puan verilerek adının internet sayfasında yer alması sonradan çıkarılması eğitim camiasının tepkisine neden oldu. Türk Eğitim- Sen Karabük Şube Başkanı Ahmet Turgut Kurtoğlu, bugün Murat Adnan Üren’in Öğlebeli Mezarlığı’ndaki kabrini ziyaret ederek, dua okudu. Yenişehir Atatürk Ortaokulu’nda öğretmenlik yapan ve 2 yıl önce kanserden ölen eşi İlknur Üren ile yan yana gömülen Üren’in mezarına su döken Kurtoğlu, Murat Adnan Üren’e yapılan değerlendirme çalışmasına göre önce 100 tam puan verilmesini sonra da isminin internet sitesinden kaldırılmasını skandal olarak nitelendirdi.

Haberin Devamı

Ahmet Turgut Kurtoğlu, Üren’in 4 ay önce müdür rotasyonunda merkezden ilçeye, okuldan okula sürgün edildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Gerek şahsi açtığı dava gerekse bizim açtığımız davalar sonucunda kendisi 75’inci Yıl Anadolu Lisesi’ne tekrar geri gelmişti. Arkadaşımız o sürgün süreci içerisinde kanser olan eşine mahkemelerle, davalarla uğraşırken zaman zaman eşinin tedavisini aksatmak zorunda kaldı. 4 yıldır üzüntüler yaşattılar arkadaşımıza. Bu yeni müdürler değerlendirmesinden sonra yine görevde kalıp kalmayacağı nereye sürgün edileceği, müdürlük unvanının elinden alınıp alınmayacağı endişesi yaşayan o tertemiz, sevgi dolu yüreği fazla dayanmayan arkadaşımız kalp krizinden vefat etti. O günlerde rahmetli arkadaşımıza bunu reva görenlerin bugün küfür eder gibi ona 100 tam puan vermeleri ne demek? Bunu ben kamuoyunun, eğitim camiasının vicdanlarına, anlayışlarına, insaflarına bırakıyorum. Karabük Milli Eğitim Müdürlüğü’nce çok özel tetikçilerle yapılmış bu değerlendirmeleri topyekun ve derhal iptal edilsin ve yeniden objektif bir değerlendirme yapılsın."

Haberin Devamı

Değerlendirmenin okul müdürlerinin hangi sendikaya üye olduğuna göre yapıldığını ileri süren Kurtoğlu, "Tetikçilerin ya da onlara emredilenleri sadakatle uygulama anlayışlarına göre yapılıyor" dedi.

‘Sehven ismi yer aldı’

Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü sitesinden yapılan açıklamada, vefat eden 75. Yıl Karabük Anadolu Lisesi Müdürü Murat Adnan Üren’in puanla dışında bırakılması için Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü ile görüşüldüğü belirtildi. İldeki değerlendiriciler tarafından bunun dikkate alındığı belirtilen açıklamada, "Bu durum değerlendirme ekran görüntüsünde de görülmektedir. Ancak sonuçlar sistemde yayınlandığında yönetici değerlendirme sistemi tarafından vefat eden Okul Müdürümüz Murat Adnan Üren’e sistem tarafından 100 tam puan verildiği görülmüştür. Okul Müdürlerinin tercih sıralamasında yararlanmaları için sonuçlar müdürlüğümüz web adresinde ilgili personel tarafından yayınlanırken listeden silinmesi sehven unutulmuştur" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!