Bingür Hoca’ya kurşun yağdırdı

Güncelleme Tarihi:

Bingür Hoca’ya kurşun yağdırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2014 02:10

Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı, kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Sarıkamış’ta eski belediye başkanı İlhan Özbilen’in silahlı saldırısında kolundan ve bacağından yaralandı. Sönmez’in hayati tehlikesi bulunmazken, saldırgan ve yeğeni gözaltında.

Haberin Devamı

ÜNLÜ kalp cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, dün sabah Kars’ın Sarıkamış ilçesinde silahlı saldırıya uğradı. Kolundan ve bacağından yaralanan Sönmez, tedaviye alınırken, saldırıyı gerçekleştiren eski Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen gözaltına alındı.

Sarıkamış Dayanışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez ve üyeler, Erzurum’un Narman ilçesine bağlı Çimenli köyü ile Şenkaya ilçesine bağlı Bardız köyü arasındaki 65 kilometre uzunluğundaki 9’uncu Kolordu’ya bağlı tümenlerin 22 Aralık 1914’te gittiği ‘Top Yolu’nu gönüllülerle birlikte 20 Ağustos ile 23 Ağustos tarihleri arasında yürüdü. Önceki akşam Sarıkamış’a gelen grup, otelde dinlenmeye çekildi. Dün sabah ise gruptakiler Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy ile birlikte Sarıkamış’taki şehitlik programı için meydana gitti.

Haberin Devamı

SARIKAMIŞ SÜRTÜŞMESİ

Saat 10.30 sıralarında grup toplu halde yürürken, eski Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, yanında yeğeni olduğu belirtilen kişiyle arkadan gelerek, kalabalığa “Bingür” diye seslendi. Prof. Dr. Bingür Sönmez’i yakından tanıyan ve ‘Sarıkamış Şehitleri anma etkinlikleri, Bayraktepe’ nedeniyle aralarında sürtüşme olduğu belirtilen Özbilen, iddiaya göre tabanca ile peş peşe ateş etmeye başladı. Sönmez’in vurulduğunu gören gruptaki emekli subaylar ve AKUT’çular, saldırganın üzerine atladı. Engellenen saldırgan daha fazla ateş edemedi. Herkesin dehşet dolu bakışları arasında Sönmez’i elinden ve ayağından vurduktan sonra kaçmaya kalkışan Özbilen ile yanındaki yeğeni, gözaltına alınarak Sarıkamış Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
Sönmez’e gönüllüler arasında bulunan doktorlar ilk müdahaleyi yaptı. Doktorlardan bazıları Sönmez’i hastaneye götüren ambulansa binerek, yol boyunca müdahaleye devam etti. Ambulans saat 12.00’de Kars’a vardı ve yaralı Sönmez, Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakıma alındı. Şuuru yerinde olan, sol baldırı ile sol el bileğinden yaralanan Sönmez’in sağlık durumunun iyi olduğu ve kanamasının durdurulduğu belirtildi.

Haberin Devamı

FİLM İZLER GİBİ İZLEDİK

Bingür Hoca’ya kurşun yağdırdı

AKUT’un Erzurum Temsilcisi Bünyamin Akbulut, saldırı anını DHA’ya anlattı: “Sarıkamış’ın meydanında yürüyorduk. 30 kişiden fazlaydık. Sarıkamış Şehitliği’ni ziyaret edecektik. Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy ile birlikteydik. Eski belediye başkanı olduğunu söyledikleri kişi geldi, ‘Bingür’ diye seslendi, sonra ateş etti. Film izler gibi hepimiz şaşkınlıkla izledik. Sonra Bingür Hoca’nın yaralandığını görünce olayın önemini kavradık. Hemen gönüllüler saldırganı yakaladı.”

VURAN KİŞİ, İLHAN BEY’Dİ

Sarıkamış Belediye Başkanı AK Partili Göksal Toksoy ise “Beraber dolaşıyorduk. Ateş edildi. Hocamız yere düştü. Orada bulunanlar yakaladı. Vuran kişi, İlhan Beydi. Kameralar o sırada kayıttaydı. Ben de Bingür Bey’le beraber hastaneye geldim. Kanı durdurdular. Hayati tehlikesi yok. Hâlâ şoktayım.” dedi. Kars Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan ile birlikte Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’ne giden Vali Günay Özdemir de Sönmez’e “Geçmiş olsun” dedi. Sönmez’le sohbet eden ve doktorlardan gelişmeler hakkında bilgi alan Vali Özdemir, bir gazetecinin “Saldırıyı eski Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen gerçekleştirdiği yönünde bilgiler var. Neler söyleyeceksiniz?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Şu andaki bilgiler öyle. Eski Belediye Başkanı’nın yaptığı yönünde ve ifadesi alınıyor. Şu anda silah ve silahı kullanan kişi elimizde. Herhangi bir sıkıntı yok.”

Haberin Devamı

SEVENLERİM MERAK ETMESİN

Olaya tanık olan AKUT Lideri Bünyamin Akbulut, Prof. Dr. Bingör Sönmez’e yapılan müdahaleyle ilgili bilgi verdi. Herkese beklediği iyi haberi vermek istediğini söyleyen Akbulut, “Bingür Hocamın sağlığı yerinde. Kurşunlar girip çıkmış. Hiçbir sorun yok” dedi. Akbulut’un daha sonra telefonu verdiği Sönmez, DHA’ya saldırı sonrası ilk açıklamayı yaptı: “Allah korudu. Çok şükür iyiyim. Sevenlerim merak etmesin. Sağlık durumum iyi. En kısa sürede görüşeceğiz.” Sağlık Bakanlığı’na ait ambulans uçakla saat 19.00 sıralarında İstanbul’a gelen Sönmez, Şişli’deki Memorial Hastanesi’ne götürüldü.

ÖZBİLEN TUTUKLANDI

İlhan Özbilen çıkarıldığı mahkemede ‘kasten adam öldürmeye teşebbüsten’ tutuklandı. Özbilen’in avukatı Aydın Alkan, müvekkilinin Sönmez’i vurmak maksadı ile ateş etmediğini söyledi. Alkan, “Müvekkilim Bingür Sönmez ile tokalaşmak istemiş. Sönmez’in korumaları bunu yanlış anlamış ve müvekkilime saldırmış. Müvekkilimde kendisini korumak amacıyla yere ateş etmiş, doğrudan hedef alarak ateş etmemiştir. Mahkeme tutuklama kararı verdi. Bizler de tutuklama kararını isabetli bulmadık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!