Bu kez ofis için geliyor

Güncelleme Tarihi:

Bu kez ofis için geliyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2014 01:10

TWITTER Kamu Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Colin Crowell bugün ikinci kez Türkiye’ye geliyor. Mart ayındaki erişim engellemenin ardından Türkiye’ye gelerek BTK yetkilileriyle çözüm için masaya oturan Crowell’ın çantasında bu kez Türkiye Ofisi var.

Haberin Devamı

TWITTER’ın iki numaralı ismi olarak bilinen Kamu Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Colin Crowell, bugün ikinci kez Türkiye’yi ziyaret ediyor. Geçtiğimiz mart ayında Twitter’ın Türkiye’de erişeme engellenmesinden sonra geçen Crowell, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yetkilileriyle görüşüp konu hakkında bilgi almıştı. O dönemde Türkiye’de ofis açmayı düşünmediklerini dile getiren Crowell’ın bugünkü ziyaretinin sebebiyse Türkiye’de ofis açmak için son pürüzlerin giderilmesi olacak. Twitter’a yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre şirketin, ofis açmak için harekete geçtiği ve bunun için hazırlıklara başladığını gösteriyor.
Crowell’ın ziyaretinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) yetkililerinin ise Twitter’dan Ar-Ge faaliyetlerini Türkiye’de yapmalarını da istemesi bekleniyor.

Haberin Devamı

‘ESPRİLİ’ YÖNETİCİ BULUNDU

Crowell’ın ziyaretinin ardından ise ofis açmak için Twitter merkezine bağlı yetkililer önümüzdeki haftalarda Türkiye’ye gelecek. İstanbul’da açılacak şirket için görüşmeler de bu kez Ankara yerine İstanbul’da yapılacak. Öte yandan geçtiğimiz aylarda Türkiye’de kamu politikalarından sorumlu bir yönetici bulmak için ilan veren şirket, söz konusu yöneticiyi buldu. Özellikle esprili bir yönetici arandıklarını işaret eden Twitter, bu ismi şu anda sır gibi saklıyor. Ancak Türkiye’den sorumlu yönetici, Crowell’ın bugünkü ziyaretinde resmen göreve başlayacak. Ofis açmak için yürütülen çalışmalarda da bu yönetici, direkt olarak Crowell’a raporlarını sunacak.

İnternetin gözü kulağı İstanbul’da

BİLGİ Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, Türkiye’nin bilişim alanında gösterdiği gelişme ve gerçekleştirdiği organizasyonlarla uluslararası bir merkez haline geldiğini belirterek, “Siber Kalkan Tatbikatı ve 9. Uluslararası Elektronik Haberleşme Düzenleyiciler Konferansının ardından Birleşmiş Milletler (BM) öncülüğünde gerçekleştirilen İnternet Yönetişim Forumu’nun (IGF) da 2-5 Eylül 2014 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak olması bunun en önemli göstergesi” dedi. Uluslararası alanda gerçekleştirilen en önemli etkinliklerden biri olan IGF’e dünyanın her tarafından üst düzey devlet yetkilileri, uluslararası kuruluşların temsilcileri, özel sektör yöneticileri ve akademisyenlerin geleceğini ifede ederek, bireysel olarak da katılım sağlanabileceğini belirten Acarer, toplantıya 2 bini yabancı olmak üzere 2 bin 500’den fazla katılım olmasını beklediklerini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!