Maltepe Belediye Başkanı: İspat etsinler siyaseti bırakırım

Güncelleme Tarihi:

Maltepe Belediye Başkanı: İspat etsinler siyaseti bırakırım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2014 20:17

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerle ilgili basın toplantısı düzenledi. İddianın Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kurultayına 15 gün kala ortaya atıldığının altını çizen Ali Kılıç, "Almanya’nın herhangi bir yerinde, herhangi bir toplantısında Gürsel Tekin’in dahil olduğu ya da olmadığı bir yerde bir araya geldiğimi, çalıştığımı ispat etsinler bugün siyaseti bırakıyorum" dedi.

Haberin Devamı

"TÜRKİYE'DE ATTIĞIM HER ADIM, TELEFONLARIM DİNLENİYOR"

Telefonlarının dinlendiğini iddia eden Ali Kılıç, “Deniz Feneri Davası’nı takip ettiğimizden bu yana açık bir şekilde itiraf ediyorum. Türkiye’de attığım her adım, telefonlarım dinleniyor. Ama ben bunlardan korkmadım. Bunlardan yılmadım. Çünkü başım dik alnım açık. Telefonlarımın dinlendiğini bile bile, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak sorumluluğum gereği 2010’da emniyete başvurdum. Dinleniyor muyum, dinlenmiyor muyum öğrenmek istedim" diye konuştu. Haberi yapanları kınayan Kılıç, pazartesi Basın Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

ALMAN İSTİHBARATIYLA ÇALIŞTIĞIMI İSPAT ETSİNLER, BUGÜN SİYASETİ BIRAKIYORUM

25 yıldır Almanya'da yaşadığını, siyasi yaşamına Alman Sosyal Demokrat Partisi'nde (SPD) başladığını anlatan Ali Kılıç, "Benim Alman istihbaratıyla, bırakın Kempinski Oteli'ni, Almanya'nın herhangi bir yerinde, herhangi bir toplantısında, Gürsel Tekin'in dâhil olduğu ya da olmadığı bir yerde bir araya geldiğimi, çalıştığımı ispat etsinler, bugün siyaseti bırakıyorum" dedi.

"GÜYA BEN GİTMİŞİM YURT DIŞINA, KASET KOMPLOSUNU HAZIRLAYIP KILIÇDAROĞLU'NA VERMİŞİM"

CHP'li Kılıç sözlerine şunları ekledi:

“Diyorlar ki; 'Ali Kılıç, Alman istihbaratı adına çalıştı.' Benim Türkiye'de hakikaten, Türk siyasetinin en saygın isimlerinden biri olarak ifade ettiğim, gerçekten duruşuyla, kişiliğiyle, arka planıyla genel başkanlığımızı yapan sayın Deniz Baykal'a duyduğum saygı ve sevgiyi beni tanıyan herkes çok iyi bilir. Güya ben gitmişim yurt dışına, kaset komplosunu hazırlayıp, o dönemki Grup Başkanvekili olan sayın Kılıçdaroğlu'na vermişim. Biz bu komplonun bir parçasıymışız. Ben o zaman Baykal'ın arkasında durmuş, istifa etmemesi gerektiğini söylemiştim. Ayrıca dikkat edin, bu iddialar CHP Kurultayı'na 15 gün kala ortaya atılıyor. Biraz hafızalarımızı tazeleyip geriye gidersek, 2010 Kurultayı'nda yine bir başka komplo ile o zamanki genel başkanımız sayın Baykal koltuğunu bırakmak zorunda kalmıştı."

Haberin Devamı

ALMAN VATANDAŞI DEĞİLİM

Alman vatandaşı olduğu ve iltica ettiği yönündeki iddialara da yanıt veren Kılıç, “Benim Alman vatandaşı olduğumu söylüyorlar. Ben Alman vatandaşı değilim, Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu ve nüfus cüzdanını bugüne kadar onurla taşıdım, ömrümün geri kalan bölümünde de onurla taşımaya devam edeceğim. Ben 1980'de yurtdışına gittim ancak iltica başvurusunda bulunmadım. Birileri bunu ispatlamak zorunda. Deniliyor ki Ali Kılıç; 30 Mart seçimlerinden sonra onlarca kez yurtdışına gitti. Burada belediye meclis üyelerim var, çok iyi bilirler ki, iki kere yurtdışına çıktım. Ayrıca her giriş çıkışımda Türk Hava Yolları'nı kullandım. Bir defasında Münih Anakent Belediye Başkanı Christian Ude'nin jübilesine katıldım, bir defasında da Avusturya CHP Birliği'nin bir paneli vardı, oraya gittim" dedi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan'ın İzmir mitingindeki 'Sayın Baykal sen komplocuları orada, burada arama, yurtdışındalar, bunun bağlantıları Pensilvanya' sözlerini hatırlatan Ali Kılıç, "Demek ki burada başka bir tezgâh var. Şimdi CHP Kongresi geldi, alışmışlar ya CHP'de kavga çıkarmaya, masa sandalye uçuşturmaya, ama görüyoruz ki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu büyük bir özveriyle, büyük bir dirençle asırlık çınarımız CHP'ye yakışır, Mustafa Kemal'in çizdiği o çağdaş yolda yürüyerek, iktidar mücadelesini demokratik ortamda sürdürmeye devam edecek" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!