Barajda taşkın: 5 ölü, 1 kayıp

Güncelleme Tarihi:

Barajda taşkın: 5 ölü, 1 kayıp
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2014 02:10

Siirt Alkumru Barajı'nda meydana gelen taşkında 5 kişi öldü, 1 kişi de kayboldu.

Haberin Devamı

Siirt’in Tillo ilçesine 5 kilometre uzaklıktaki Alkumru Barajı yakınında dün çok sayıda kişi tatil olması nedeniyle piknik yapmak için Botan Çayı kıyısındaki yasak bölgeye girdi. Saat 18.00 sıralarında barajda taşkın oldu.

BARAJ KAPAKLARI AÇILDI PİKNİKÇİLER SULAR ALTINDA KALDI / FOTOGALERİ

Piknikçiler panik halinde kaçmaya başladı. Bu sırada bir çok kişi suya kapılıp süreklenmeye başladı. İhbar üzerine olay yerine gelen kurtarma ekipleri 10 kişiyi boğulmak üzereyken kurtardı. 6 kişi ise suda kayboldu. Arama kurtarma çalışmalarını sürdüren ekipler önce 2 kişinin cansız bedenine ulaştı. Siirt Belediyesi ve jandarma ekiplerince başlatılan arama kurtarma çalışmalarında ekipler sabah saatlerinde 3 kişinin daha cansız bedenine ulaştı. Diğer bir kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.

Haberin Devamı

Barajda taşkın: 5 ölü, 1 kayıp

Siirt Vali Vekili Mustafa Pala, ''Botan Çayı'nın sularına kapılarak kaybolan 6 kişiden 5'inin cansız bedenine ulaşıldı. Kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor'' dedi.


Haberin Devamı

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ

Cansız bedenleri bulunan Ahmet Dante, Fikret Dante, Osman Parlakdüşer, Seval Parlakdüşer ve Betül Parlakdüşer’in cesetleri Siirt Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Senem Parlakdüşer’i arama çalışmaları ise sürüyor.

Barajda taşkın: 5 ölü, 1 kayıp

HASTANEYE AKIN ETTİLER

Olayda çok sayıda kayıp ve ölü olduğu söylentileri üzerine, yüzlerce kişi Siirt Devlet Hastanesi’ne akın etti. Hastane bahçesinde toplanan kalabalık, önlem alınmadığı gerekçesiyle valiliği ve diğer yetkilileri istifaya çağırdı.

Barajda taşkın: 5 ölü, 1 kayıp

LİMAK ŞİRKETLER GRUBU'NDAN AÇIKLAMA

Haberin Devamı

Baraj ve hidroelektrik santralın işletmecisi Limak Şirketler Grubu olay sonrası açıklamayı yaptı: “Bugün (dün) sabah 06.00-10.00 saatleri arasında bir ünite devreye girmiş, TEİAŞ’tan gelen yeni talimata istinaden de iki ünite devreye alınmıştır. Grubumuza ait Alkumru ve Kirazlık hidroelektrik santrallerinin olağan çalışma prosedürü içerisinde üretime geçilmiş olup herhangi bir taşkın, baraj kapağı arızası ya da kapakların açılması söz konusu değildir. Olaydan etkilenen vatandaşlarımızın baraj sahasında girilmesi yasak olan bölgede bulundukları anlaşılmış, prosedürlerimiz gereği siren ve anonslarla da uyarılar yapılmasına rağmen hiç istemediğimiz bu üzücü durum meydana gelmiştir.”

Haberin Devamı

BAŞBAKAN ERDOĞAN YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te Botan Çayı'ndaki su yükselmesiyle ilgili yetkililerden bilgi aldı. Erdoğan'ın, Yenimahalle Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Gazzeli yaralıları ziyareti sırasında bölgedeki yetkililerle görüştüğü öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!