Şezlong işgali sona eriyor

Güncelleme Tarihi:

Şezlong işgali sona eriyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2014 01:09

MUĞLA'nın Datça İlçesi Karaincir Plajı'nda izinsiz şemsiye işgali sona erdi. Vatandaşları bıktıran uygulama, Karaincir Tatil Köyü İşletme Kooperatifi'nin girişimleri ve Belediyenin kararlılığı sayesinde ortadan kalktı.

Haberin Devamı

Son iki yıldır kiralama uygulaması yapılamadığı için 250 metre uzunluğundaki koy, gelişigüzel konulan güneşlikler nedeniyle adım atılamaz hale gelmiş, 600 konutlu Karaincir Tatil Köyü İşletme Kooperatifi, plajda yeni düzenleme yapılması isteği ile çalışma başlatmıştı. Datça Belediyesi nezdinde yapılan girişimler sonucu, Karaincir Tatil Köyü İşletme Kooperatifi ilk olarak kendisine ait şemsiyeleri kaldırırken, son olarak plajı işgal eden bir işletmeye ait şemsiye ve şezlonglar geriye çekilince sahil şeridi ortaya çıktı.


ADIM ATILAMAZ HALE GELMİŞTİ
Karaincir Tatil Köyü İşletme Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Altuncu, kendilerine ait şemsiyelerin kaldırılacağına dair belediyeye taahhütte bulunduklarını ve bu taahhüdü yerine getirdiklerini söyledi. Altuncu, "Zaten küçük olan koy, izinsiz şemsiyeler yüzünden adım atılmaz hale gelmişti. Tüm sahil adeta tek bir işletmenin işgali altında idi. Buradaki yüzlerce insan mağdur ediliyordu. Buna gönlümüz razı olmadı. Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan'a gösterdiği hassasiyetten dolayı teşekkür ediyoruz. Bu plajın, bir işletme tarafından değil, belediye eliyle işletilmesini arzu ediyoruz" dedi.

Haberin Devamı


TATİLCİLER RAHATLIKLA YARARLANABİLECEK
İzinsiz işgalin sona ermesiyle birlikte, yaklaşık 250 metre uzunluğunda ve 3 ile 25 metre arasında değişen derinliğe sahip olan plajdan, 600 konutlu kooperatif üyelerinin yanı sıra 200 konutlu Emecik Mahallesi sakinleri ve bölgede bulunan 300'e yakın yatak kapasiteli tesislerde kalan vatandaşlar ve dışarıdan gelen tatilcilerin rahatlıkla yararlanabileceği bildirildi.


SINIR İHLALİ VARSA TESPİT EDİLECEK
Datça Belediye Başkanı CHP'li Şener Tokcan ise sahile izinsiz olarak konulan şemsiye ve şezlongların belediye ekiplerine gerek kalmadan, verilen süre içersinde ilgili işletme tarafından kaldırıldığını söyledi. Plajın normale döndüğünü ifade eden Tokcan, "Sadece bir bölümde özel mülkiyet olduğu gerekçesiyle bazı şemsiye ve şezlonglar kaldırılmamış. Burada İmar Müdürümüz ve harita mühendisimiz gerekli incelemeleri yaparak, ezel mülkiyetin sınırı tespit edilecek. Sınır ihlali tespit edilirse buradaki şezlong ve şemsiyeler de kaldırılacak" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!