'Dünyanın En Büyük Atatürk Portresi'ne Yenimahalle’den tam destek

Güncelleme Tarihi:

Dünyanın En Büyük Atatürk Portresine Yenimahalle’den tam destek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2014 13:42

Zafer Haftası etkinlikleri kapsamında Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi, Anıtkabir’de 6 bin kişinin yer alacağı dev bir organizasyonla canlandırılacak. Yenimahalle Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilecek etkinlikte portrenin, 'Dünyanın En Büyük Atatürk Portresi' olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmesi hedefleniyor.

Haberin Devamı

Daha önce gönüllülerce İzmir ve Bursa’da yapılan Atatürk’ün ve imzasının yer aldığı dev portrenin 3’üncüsü Yenimahalle Belediyesi’nin de destekleriyle Ata’nın ebedi istirahatgahında gerçekleşecek. Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 92'nci yıl dönümüne denk getirilen rekor denemesi, gönüllü 6 bin kişi ile Anıtkabir’in bahçesinde oluşturulacak. Siyah kıyafetlerin hakim olacağı günde, gönüllü vatandaşlar portre oluşturulurken 30 dakika hareketsiz duracak.

Fotoğraf sanatçısı Cumhur Aygün’ün interaktif projesinin son halkası olan etkinlikte, 6 bin kişiye 47 kişilik organizasyon ekibi yön verecek. Canlı portrede yer almak isteyen 13 yaş ve üzeri gönüllüler, 26 Ağustos Salı günü saat 12.00'den itibaren Anıtkabir'e alınacak. 35-40 kişilik grupların başındaki organizasyon yetkilileri, saat 13.00’de oluşturulmaya başlayacak ve yaklaşık 3,5 saat sürecek etkinlik boyunca canlı portreye destek verenlerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak. Organizasyonun tüm aşaması biri içeride olmak üzere, toplam 4 adet dev ekranla anında izlenebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!