Salihli'ye köprü müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Salihliye köprü müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2014 01:14

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Salihli ziyareti sırasında vatandaşlara ilçedeki köprülerin yenileneceği sözünü verdi.

Haberin Devamı


Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Salihli ilçesini ziyaret etti. Başkan Ergün, Salihli İlçe Belediye Başkanı MHP'li Zeki Kayda ve Belediye Meclis üyeleriyle Bizim Ev Restoran'ta öğle yemeği yedi. Salihli Belediyesi'nin çalışmaları hakkında Kayda'dan bilgi alan Başkan Ergün, işletmesi ilçe belediyesinde olan Bizim restoranı Salihli'ye kazandıranlara teşekkür etti.


DUR-GEÇ KÖPRÜLERİ TARİH OLACAK
Yemeğin ardından Salihli ilçesinin yıllardır çözüm bekleyen sorunlarından Alaşehir Çayı ve Gediz Nehri üzerindeki köprülerle ilgili Başkan Ergün müjdeler verdi. İlçe Belediye Başkanı Kayda ile köprülerde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, Salihli halkına köprülerin yenileneceğini söyledi. Önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren yasal süreci başlatacaklarını söyleyen Başkan Ergün, Alaşehir Çayı ve Gediz Nehri üzerindeki iki köprünün yenilenmesi konusundaki isteklerin kendilerine iletildiğini ifade etti. Başkan Ergün, olası can kaybının olmaması için yapılması gereken her ne ise ivedilikle üzerine eğileceklerini söyledi. Başkan Ergün, "İl Özel İdarelerin köprüler üzerindeki proje dosyaları bize intikal edilmişti. Bugün de köprülerde inceleme fırsatı bulduk. Dur-geç köprüleri olarak tabir edilen 2 köprünün acil olarak ele alınması gerekiyor. Söz konusu nokta yıllardan beri yapılmamış olan Salihli-Akhisar arası bağlantıyı sağlayan yolu ve nüfusu yoğun olan bölgeleri kapsamaktadır. Belediye sınırları içinde yer aldığı için bu projeyi en kısa sürede hayata geçireceğiz. Bu 2 proje için 5 Milyon lira bir maliyet ortaya çıkıyor. Biz bunların ihale sürecini hemen başlatıyoruz. Önümüzdeki hafta da Ulaşım Koordinasyon Merkezimizin ilk toplantısında o yollara alternatif yolların belirlenmesi noktasında karar çıkartırız. İnşallah ihalesi aksilik olmazsa 2-3 ayda tamamlanır. Yaklaşık 3 ay sonra da müteahhitte yer teslimi yapma notasında geliriz. İnşallah bahar aylarında bu köprüleri hizmete açmak üzere yine Salihli'ye geliriz" dedi.

Haberin Devamı


HALKIN CAN GÜVENLİĞİ SAĞLANACAK
Köprülerin öncelikli yatırımlar arasına alındığını söyleyen Başkan Ergün, "Bu konuda elimizden ne gerekiyorsa yapacağız. Çünkü köprülerin durumu çok kötü. Orada can kaybolsa bunun hesabını kimse kimseye veremez. Bu da bu projeyi öncelikli acil yatırımlarımız arasına sokuyor" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!