İngiltere’de Ebola alarmı

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de Ebola alarmı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2014 12:41

Sierra Leone’de yaşayan İngiltere vatandaşı bir yardım görevlisinin Ebola’ya yakalandığı ve tedavi için Kraliyet Hava Kuvvetleri (RAF) tarafından özel bir uçakla İngiltere’ye getirilebileceği açıklandı.

Haberin Devamı

İsmi basına açıklanmayan hastanın nerede tedavi edileceği ile ilgili kararın henüz kesinleşmediğine dikkat çekildi.

Yetkililer, İngiltere’ye getirilmesi durumunda hastanın başkent ondra’daki Royal Free Hospital’a yatırılacağını söyledi. Bu hastanenin tam teşekküllü bir Ebola karantina kliniğine sahip olduğu ve burada hastalığın herhangi bir şekilde yayılma riskinin bulunmadığı da belirtildi.

Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada adamın salgının başlamasından bu yana virüsü kaptığı doğrulanan ilk İngiliz olduğunu belirtirken, hastanın İngiltere’ye transfer edilmesine karar verilirse bu durumun “Hiç bir şekilde İngiliz halkı için bir risk oluşturmayacağını” bir kez daha yineledi.

12 Ağustos’ta 75 yaşındaki İspanyol Misyoner Miguel Pajares Ebola virüsü nedeniyle hayatını kaybeden ilk Avrupalı hasta olmuştu.

Bu tarihten sonra İrlanda, Avusturya, İspanya, Almanya ve İngiltere’de bir çok Ebola alarmı verilmiş ancak her seferinde Ebola’nın aslında bu ülkelere ulaşmadığı tespit edilmişti.

Son olarak Berlin’deki bir iş bulma kurumunda Ebola şüphesi sonucu 600 kişi 2 saat boyunca karantinaya alınmış, ancak yapılan testlerde şüphelerin yersiz olduğu anlaşılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!