Mahsus mu yapıyosunuz?

Anne babayla çocuk arasında hiç bitmeyen bir sidik yarışı vardır, her defasında çocuğun daha uzağa işeyerek kazandığı bir yarış.

Haberin Devamı

Bu arada “sidik” yazınca Word altını çizip “argo veya kaba sözcük” diye uyarıyor. Çiş işte. Aa “çiş” yazınca da çiziyor. Ne diyeceğiz acaba? “İdrar” mı? Bak böyle yazınca çizmiyor. İyi.

Söz konusu idrar müsabakasında, mevzu üç aşağı beş yukarı şundan ibarettir: Çocuk yapmaması gereken bir şey yapar, anne baba “Yapma” der. Çocuk gözlerinin içine bakağ bakağ gider yine yapar.
Aynı anne baba öfkelerine hâkim olmaya çabalayarak “Mahsus mu yapıyosun evladım?” sorusunu sorarlar, cevabın “Evet” olduğunu hiç düşünmeden. Evet, mahsus yapıyordur. İlgi çekmek için yapıyordur. Mahsus.
Pazartesi günü Fenerbahçe ve Galatasaray arasında oynanacak Süper Kupa maçı öncesi Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Mahmut Uslu, Galatasaray Başkanı’nın verdiği dostluk mesajına istinaden “Dostuz deyip dost olmamak daha yanlış. İnşallah yönetimler değişir, yine eskisi gibi hem rakibimiz hem de dostumuz olur Galatasaray Kulübü. Ünal Aysal herhalde Belçikalı olduğu için dostluk kelimesinin Türkçe anlamını bilmiyor” diyesiymiş.
Ünal Aysal da “Mahmut Uslu beni anlamamış. Ben Fenerbahçe ile Galatasaray'ın taraftarları dost olsun dedim. Yoksa şikeye bulaşmış adamla ne dostluk yapacağım ki! Şu anda Fenerbahçe yönetimiyle hiçbir dostluğumuz olamaz. Ne zaman ki bunlar gider, o zaman iki kulüp tekrar dost olur” diye cevap veresiymiş.

Ne ki şimdi bu?

Mahsus mu yapıyorlar?
Evet, mahsus yapıyorlar. İlgi çekmek için yapıyorlar. Ben başka açıklama bulamıyorum bu küçük aklımla bu büyük hesaplara.
Ey Word! Bu arada, sana da iki çift lafım olacak. Şu karşılıklı konuşmadan bir tek sözcüğün altı çizmedin ya, ayıp sana! Şekilcisin.
Bunlar “dostluk” dedikçe altını çizmen gerekiyor hâlbuki. “Yanlış kullanım”, “O öyle demek değil”, “I ıh” filan diye uyarı vererek.

Niye yapmıyosun?
Mahsus mu yapmıyosun?

Yazarın Tüm Yazıları