Anneye asker künyesi jesti

Güncelleme Tarihi:

Anneye asker künyesi jesti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2014 00:57

Mersin’de 16 yaşındaki ehliyetsiz sürücünün çarparak ölümüne yol açtığı üniversite son sınıf öğrencisi Mehmet Deniz Sınar’ın annesi Muazzez Sınar’a, Milli Savunma Bakanlığı’ndan anlamlı bir destek geldi.

Haberin Devamı

Merkez Yenişehir İlçesi’nde bulunan İsmet İnönü Bulvarı üzerindeki yaya geçidinden geçerken, aşırı hız ve ışık ihlali yapan sürücü D.A.’nın çarparak ölümüne yol açtığı Sınar’ın cenaze töreninde acılı anne davul zurna çaldırıp, "Ben oğlumu kına yakarak askere gönderecektim" diye ağlamıştı. Cenaze töreninde oğlunun parmağına kına yaktıran acılı anne Muazzez Sınar’ın gözyaşlarına, Milli Savunma Bakanlığı kayıtsız kalmadı. Merkez Akdeniz İlçesi’ne bağlı Karaduvar Mahallesi’nde bulunan taziye evinde acılı anneyi ziyaret eden Askerlik Şube Başkanı Personel Binbaşı Ali Osman Yaylar, Milli Savunma Bakanlığı adına ailenin acısını paylaştı. Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı emekli Tuğgeneral Osman Ünlü’nün talimatı ile anneye başsağlığı dileklerinde bulunan Yaylar, anne Sınar’a, ’Ulusal basında çıkan haberlerde geçen ve cenaze töreni esnasındaki ’Ben oğlumu kına yakarak askere gönderecektim’ şeklindeki ifadeniz üzüntümüzü bir kat daha arttırmış, bu ifade aynı zamanda sizin gibi milli duygulara sahip annelerimizin, kutsal vatan topraklarının korunmasına sağladığı özverili katkıların bir sembolü şeklinde ön plana çıkarak hepimizi duygulandırmış ve gururlandırmıştır. Derin üzüntünüzü en kalbi duygularımızla paylaşıyor ve ellerinizden öpüyoruz’ yazılı bir belge takdim etti.

Haberin Devamı

DENİZ’İN KÜNYESİ ANNESİNİN BOYNUNDA

Oğlunu asker kınası yaktırarak uğurlayan annenin elini öpen Yaylar, üzerinde M. Deniz Sınar yazılı askeri künyeyi, anne Sınar’a takdim etti. Künyeyi alır almaz gözyaşlarına boğulan acılı anne, Yaylar’a sarılıp bir süre ağladı. Oğlunun adının yazılı olduğu künyeyi boynuna takan Sınar, "Oğlumun cenazesinde davul zurnayı niye çaldırdım? Çünkü oğlumun askerliğini görmedim ben. O gün görmüş gibi oldum. Onun için o davulu çaldırdım. Kaza yaşanmadan önce konuşuyorduk. ’Anne okulumu bitireceğim, mezun olacağım, önce askerliğimi yapacağım’ diyordu. ’Tamam oğlum hayırlısı ile gidersin, güle güle gelirsin’ dedim. Bak başıma ne geldi. Oğlum askerliği görmedi. İstediği şey vatani görevini hayırlısı ile yapıp bitirmekti. Bak boynuna takmadı bu künyeyi. Asacağım ben bunları oğlum" dedi.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ünlü ise, acılı anneyi arayarak baş sağlığında bulundu.

Oğlunun ölümüne neden olan ehliyetsiz sürücünün bulunarak adalete teslim edilmesiyle acılarının biraz da olsa dineceğini kaydeden anne Sınar, gözyaşları içinde devlet büyüklerine çağrıda bulunarak hakkında yakalama kararı çıkartılan küçük sürücünün yakalanıp adalete teslim edilmesini istedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!