Veteranlar İzmir'de rekor kırdı

Güncelleme Tarihi:

Veteranlar İzmirde rekor kırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2014 10:18

19. Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nda tamamlanan dekatlon, heptatlon ve erkekler gülle atma yarışları sonucu, madalya sıralamasında Almanya, Finlandiya ve Polonya ilk üç sırada yer aldı. Türkiye'nin tek madalyasını, dekatlon yarışlarına katılan en yaşlı atlet 82 yaşındaki Nurettin Sabuncu elde etti.

Haberin Devamı

İzmir'de düzenlenen 19. Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası'nın ikinci gününde, madalya sıralamasında Almanya, Finlandiya ve Polonya ilk üç sırada yer aldı. Atatürk Stadı'nda düzenlenen şampiyonanın ikinci gününde, dekatlon, heptatlon ve erkekler gülle atma yarışları tamamlandı. Almanya'dan 77 yaşındaki Brita Kiesheyer, heptatlonda topladığı 3 bin 685 puanla, kendisine ait 75 yaş üstü Avrupa rekorunu geliştirdi

MADALYALAR ALMANYA'YA
Almanya, 9 altın, 8 gümüş, 3 bronz olmak üzere toplam 20 madalyayla ikinci gün sonunda ülkeler sıralamasında birinci sırada yer alıyor. Finlandiya, 3 altın, 1 gümüş, 2 bronz, Polonya, 3 altın, 4 bronz madalya ile Almanya'yı takip ediyor.

EN YAŞLI KAZANDI
Türkiye'nin tek madalyasını ise dekatlon yarışlarına katılan en yaşlı atlet olan 82 yaşındaki Nurettin Sabuncu elde etti. Sabuncu, rakipsiz olduğu 80 yaş üstü kategorisinde altın madalya kazandı.

Haberin Devamı

Almanya'dan 77 yaşındaki Brita Kiesheyer, heptatlonda topladığı 3 bin 685 puanla, kendisine ait 75 yaş üstü Avrupa rekorunu geliştirdi.

42 ülkeden 2 binin üzerinde sporcunun katıldığı şampiyona, 31 Ağustos'ta sona erecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!