Vekillik beklemeyin

Güncelleme Tarihi:

Vekillik beklemeyin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2014 02:18

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 5-6 Eylül’deki 18. Olağanüstü Kurultay’da belirlenecek yeni Parti Meclisi (PM) için kapısını çalanların önüne ‘vekillik beklememe’ şartı koymaya başladı.

Haberin Devamı

CHP kulislerine yansıyan bilgilere göre Kılıçdaroğlu, geçen hafta itibariyle PM listesinde yer almak isteyen 100’e yakın isimle görüştü. CHP Lideri’nin görüştüğü isimlere, “Elbette PM’den ilk defa milletvekilliğine aday gösterilecek isimler olacaktır. Ancak ‘Vekilliğim garanti’ anlayışıyla PM’ye üye olmak istiyorsanız, kabul etmem. PM üyeliğini, milletvekilliğine bir adım olarak görmeyin” ortak mesajı verdiği öğrenildi.

TAAHHÜTNAME ALABİLİR

Kılıçdaroğlu’nun PM’ye alacağı bazı isimlerden, milletvekili adaylığı istemeyeceğine dair taahhütname isteyebileceği de öne sürülüyor. Kılıçdaroğlu’nun genç ve kadın ağırlıklı bir PM listesiyle delegenin önüne çıkacağı, yollarını ayırmayı planladığı bazı milletvekili genel başkan yardımcılarını ise PM listesine almayacağı savunuluyor.

Haberin Devamı

ODA ORKESTRALI KURULTAY

Kılıçdaroğlu’nun liste temaslarının yanı sıra kurultay hazırlıkları da sürüyor. Kurultayın renginin ‘kırmızı- beyaz’ olmasına, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun da Bakırköy Belediyesi Oda Orkestrası tarafından çalınmasına karar verildi. 20 kişilik orkestra, Türkiye’nin seçkin oda orkestralarından biri olarak gösteriliyor.

KARDEŞ PARTİLERE DAVETİYE

Sosyalist Enternasyonal üyesi olmaları nedeniyle CHP’nin ‘kardeş partiler’ olarak nitelendirdiği partilere de kurultay davetleri gitmeye başladı. Özellikle Ortadoğu ülkelerinin enternasyonal üyesi partileriyle, Avrupa sol/ sosyal demokrat partilerin kurultaya temsilci göndereceği belirtiliyor. Davetliler arasında, eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin liderliğini yaptığı, enternasyonal üyesi KYB’nin Türkiye Temsilciliği de bulunuyor.

GENÇLERİN GÜNDEMİ KURULTAY

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, il gençlik kolları başkanlarının bugün Nevşehir’de kurultay gündemiyle toplanacağını açıkladı. İnanç, toplantıya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu toplantı siyasi nesnelere verilen anlamsız, kariyerist kartvizitlerin belirleneceği bir toplantının çok daha ötesinde, ilkelerimizin, politikalarımızın, değerlerimizin ve siyaset anlayışımızın tartışılacağı, geleceğimizin konuşulacağı tarihi bir zirve niteliğindedir. Temel amacımız, inandığımız ilkeler doğrultusunda ezilen ve ötekileştirilen tüm kimlik ve sınıfların yanında olmak ve Halk Partisi’nin sürdürdüğü değişim iradesine güç katmaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!