Zorunlu otelci

Güncelleme Tarihi:

Zorunlu otelci
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2014 01:03

LÜKS konut projeleriyle tanınan Ofton İnşaat, şehir otelciliğinde de büyüyor. Ofton İnşaat Eşbaşkanı İsmail Hakkı Altun, “Arsaların imar durumu zorlayınca konut yerine otel yaptık, böylece otelci olduk” dedi.

Haberin Devamı

YUSUF Şimşek ve İsmail Hakkı Altun’un yönetimindeki Ofton İnşaat İstanbul merkezinde arsa topluyor. Metrekaresi 4 ila 10 bin dolar arasında değişen lüks konutlar yapan şirket şimdi şehir otelciliğinde de büyüyor. Merter E5 hattındaki Sportive mağazasının arsasını satın alan şirket bu binayı yıkarak yerine 320 odalı bir şehir oteli yapacak. 3 ay içinde Piyalepaşa’da 204 odalı Hilton Garden Oteli tamamlayacak olan şirket Levent’te de 200 odalı bir otel planlıyor. Otel yatırımlarının beklemedikleri şekilde büyüdüğünü belirten Ofton İnşaat Eşbaşkanı İsmail Hakkı Altun, “ Ofton zorunluluktan otelci oldu ama isabetli de oldu. Konut planladığımız yerde imar durumu otel deyince biz de otel yaptık. Taksim’deki 200 odalı Rixos Elysium Oteli de yaklaşık 4 aydır biz işletmeye başladık. İnşaatına başlanan ve arsası alınan yerlerle birlikte İstanbul’da bin yatak kapasitesine ulaşacağız” dedi .

Haberin Devamı

BAKAN ARSASINA REZİDANS

Bomonti, Ortaköy ve Kandilli de konut projeleri olduğunu belirten Altun, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın şirketinin arsasında kat karşılığı lüks rezidans projesi yapacaklarını söyledi. Geçtiğimiz aylarda gündeme gelen arsa konusunda Erdoğan Bayraktar ve çocuklarının yönetiminde bulunduğu Bayraktar İnşaat ve Taahhüt Limited şirketinin Koşuyolu’ndaki araziyi 22 milyon liraya satın aldığı ve Marmaray projesi sonrası arsasının değerinin 2 kat arttığı iddia edilmişti. Söz konusu projenin ruhsatı için son aşamaya gelindiğini belirten Altun, iddialara şöyle yanıt verdi; “Ortada gizli saklı bir iş yok. Arsa Marmaray projesi belli olduktan sonra alındı. Öyle söylenildiği gibi önceden alınıp büyük değer artışı yaşanmadı. Zaten arsa Galatasaray Kulübü eski başkanı işadamı Selahattin Beyazıt’tan alındı. O aile yatırımcılığı iyi bilir. Bu kadar büyük rant olsa satmazlardı.” Koşuyolu projesinden 80 milyon dolarlık satış beklediklerini belirten Altun, 54 büyük daire ile 32 adet 2+1 daire yapacaklarını ve dükkanlara da yer vereceklerini kaydetti.

5 yıl yetecek arsamız var

Haberin Devamı

BOMONTİ’de konut projesi için hafriyata başladıklarını, Kandilli ’de ise 3 proje planladıklarını belirten İsmail Hakkı Altun, 5 yıl proje yapacak arsaları olduğunu söyledi. Nişantaşı’nda kentsel dönüşüm için arsa topladıklarını belirten Altun, Dolapdere’deki eski Bilgi Üniversitesi arsasında kat karşılığı modeliyle konut, ofis ve otelden oluşan bir proje yapacaklarını dile getirdi. Altun, Bodrum’da da Bodrum Kalesi ve denizi gören lüks 2 proje hayata geçireceklerini ifade etti.

Dönüşümde köşe kapmaca

KENTSEL dönüşümdeki firmaların köşe kapma yarışı yaptıklarını belirten İsmail Hakkı Altun, “Firmalar yer kapmak için mal sahiplerine gerçek dışı vaatlerde bulunuyor. Sonra süreç tıkanıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!