Rostov'a 1 gol de UEFA'dan

Güncelleme Tarihi:

Rostova 1 gol de UEFAdan
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2014 22:38

28 Ağustos’ta oynanacak rövanş turistik bir gezi olacak!

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçında Avni Aker’de Trabzonspor’a 2-0 yenilen Rostov’un cezalı oyuncu oynattığı ortaya çıktı. UEFA’nın maçı 3-0 bordo mavililer lehine tescillemesi bekleniyor.

TRABZONSPOR, UEFA Avrupa Ligi play-off ilk tur maçında evinde 2-0 yendiği Rusya’nın Rostov takının cezalı oyuncu oynattığı ortaya çıktı. UEFA’nın maçı 3-0 temsilcimiz lehine tescil etmesi bekleniyor. UEFA’dan Trabzonspor’a gönderilen açıkalamada Rostov’un cezalı oyuncu Reginal Goreux’u oynattığı gerekçesiyle savunma istediğini bildirdi. Açıklamaya göre Rostov Kulübü, 2011-12’de Standard Liege–Wisla Krakov maçındaki fiilinden ötürü 3 maç ceza alan Goreux’u cezası tamamlanmadan oynattığı için UEFA Disiplin Talimatı’nın Hükmen Mağlubiyet başlıklı 21. maddesi uyarınca UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi’ne sevk edildi. Goreux, söz konusu cezayı Standard Liege’de oynarken almıştı.

Haberin Devamı

LEGIA VARŞOVA DA AYNI HATAYI YAPTI

SPOR hukukçusu Emin Özkurt, “UEFA, cezalı oyuncunun oynatıldığı maça dair 3-0 hükmen ceza verir ve ikinci maç oynatılır” dedi. Bu sezon Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Leiga Varşova da cezalı oyuncu oynattığı için 3-0 hükmen yenik ilan edilince Celtic, deplasman golü avantajıyla tur atlamıştı. Polanya ekibi, ilk maçta evinde 4-1 İskoç ekibini deplasmanda da 2-0 yense de 86. dakikada cezalı Bartosz Bereszynski’yi oyuna aldığı için 3-0 hükmen yenik sayıldı ve Celtic, deplasmandaki ilk maçta attığı tek golün sağladığı avantajıyla tur atladı.

UEFA, önümüzdeki salı günü Rostov maçını 3-0 tescil ederse Medjani ve Cardozo’nun attığı goller de yine bu isimlere yazılacak.


Son bomba Van der Vaart

TRABZONSPOR’da şimdi de Rafael van der Vaart gündemde. Hamburg’un 31 yaşındaki Hollandalı orta sahasıyla yapılan ilk görüşmeden olumlu izlenim alındı. Kulüp Colman ve Malouda’yı gönderdiği taktirde van der Vaart ile transfere noktayı koyacak.


HÜKMEN 3-0, TURU PERÇiNLER

TRABZONPOR Genel Sekreteri Köksal Güney, Rostov’un cezalı oyuncu oynatmasına dair, “Turu geçecek bir sonuç aldığımızı düşünüyorduk. Hükmen galibiyet turu perçinler. Yine de işi ciddi tutup gruplara kalma hakkını alacağız” dedi.


Transfere devam

Haberin Devamı

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, üst düzey yeni isimler almaya devam edeceklerini söyledi.

TRABZONSPOR Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, transferi bitirmediklerini ve üst düzey yeni isimlerle kadroyu daha da güçlendireceklerini söyledi. TRTSpor’a konuşan Hacıosmanoğlu, “Değerli oyuncular aldık. Daha da alacağız, bitmedi transfer. İhtiyaç duyulan mevkiilerin oyuncuları üzerinde çalışıyoruz. Bu saatten sonra alırsak zaten üst düzey oyuncu alacağız” dedi. Takımın oturması için 3-4 maça ihtiyaçları olduğunu kaydeden Hacıosmanoğlu, “Uyum sorununu da kısa sürede atlatılırsa Trabzon sevdalılarının özlediği takım sahada olur” dedi.

İbrahim Hacıosmanoğlu, Rostov maçında Passolig nedeniyle sıkıntı yaşayan ve stata giremeyen taraftarlardan özür diledi.


UEFA’dan Rusya’ya darbe

Haberin Devamı

UEFA, Rusya Futbol Federasyonu’nun Kırım yönetimindeki bazı takımların bu sezon Rusya Premier Ligi’nde oynaması kararını tanımadı. UEFA Acil Durum Heyeti, Kırım’da yaşanan karışıklıklar ve politik durum netleşmeden buradaki kulüplerin Rusya Futbol Federasyonu bünyesine katılması kararını tanımayacağını açıkladı. Rus federasyonu Kırım’ın SKChF Sevastopol, Zhemchuzhina Yalta ve Tavria Simferopol takımlarını lige kabul etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!