Bakanlık saha denetimlerini daha sıkı yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Bakanlık saha denetimlerini daha sıkı yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2014 01:10

YANAN otobüslerle tekrar gündeme gelen ‘10 numara yağ kullanımını’ azaltmak için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkilileri, ürünün satışını yapan noktalara operasyon düzenlemeye başladı. Operasyonlarda 7.2 ton ‘10 numara yağ’ ele geçirildi.

Haberin Devamı

GÜMRÜK ve Ticaret Bakanlığı 10 numara yağ satıcılarına yönelik operasyon düzenlendi. Akaryakıt kaçakçılığıyla mücadeleye ilişkin saha denetimlerine ağırlık verdiklerini ve sahada aynı anda mali denetimlerin de yapıldığını belirten Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü’nün merkez ve taşradaki operasyon birimleriyle koordineli çok sayıda denetim ve operasyon gerçekleştirdiğini ifade etti. İzmit şehirlerarası yol güzergahlarında madeni yağ ticareti yapan firmalara yönelik operasyonlar yapıldığını söyleyen Yazıcı, “Adapazarı-Bilecik yolu Pamukova bölgesi, İzmit Adapazarı güzergahı ve Körfez bölgesinde yapılan takipler neticesinde teneke kutular içinde bulunan akaryakıt harici petrol ürününün, tır-kamyon-otobüs türü araçların yakıt depolarına özel olarak hazırlanmış plastik huniler vasıtasıyla boşaltıldığı sırada 5 ayrı iş yerine düzenlenen operasyonlarda; suçüstü olarak iş yerlerinde 7 bin 256 kilogram 10 numara yağ olarak bilinen akaryakıt harici ürünle akaryakıt dolum malzemelerine el konuldu. 5’i araç sürücüsü olmak üzere 12 şüpheli hakkında yasal işlem yapılarak, adli makamlara suç duyurusunda bulunuldu.”

Bakan Hayati Yazıcı, “Akaryakıt kaçakçılığıyla mücadeleye ilişkin saha denetimlerine daha da ağırlık verdik. Aynı zamanda diğer ilgili kurumlar tarafından görevlendirilen uzman personelin saha denetimi yapan ekiplere dahil edilmesiyle saha denetimlerinin niteliğini ve kapsamını genişlettik. Böylece mali denetimi de aynı anda sahada yapar hale geldik” dedi. Yazıcı, şüpheli görülen durumlarda Alo 136 Gümrük Muhafaza, 155 Polis, 156 Jandarma ve 158 Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın telefonlarına vatandaşların bildirimde bulunabileceğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!