10 bin kişi koluna ‘altın bilezik’ taktı

Güncelleme Tarihi:

10 bin kişi koluna ‘altın bilezik’ taktı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2014 01:11

BİR yanda iş arayan işsizler bir yanda işe göre eleman arayan işverenler. İşte bu yaman çelişkiyi çözmek için 2011 yılından beri illerde ve ilçelerdeki işverenlerin ihtiyacına göre mesleki kurslar açan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bu yılın 7 ayında yurt genelinde 552 kurs düzenledi. Bu kurslarda yaklaşık 10 bin kişi çeşitli mesleklere ilişkin eğitim aldı.

Haberin Devamı

Kısa adı UMEM Beceri’10 olan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi kapsamında bugüne kadar 80 vilayette sürdürülen faaliyetler bu yıl daha önce hiç kurs talebinde bulunmayan Ağrı’nın da dahil olmasıyla 81 vilayete yayıldı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ağrı’nın, gelişmişlik açısından genellikle en sonda çıkan ilimiz olması nedeniyle bu talep nedeniyle ayrıca mutlu olduklarını belirterek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve İşkur olarak birlikte hareket ettiklerini söyledi. TOBB BAşkanı, “Eskilerin tabiriyle bu yılın 7 ayında 10 bin kişinin koluna altın bilezik takıp meslek sahibi yaptık” dedi ve şöyle konuştu:

“Tavşanlı’da Kablo Montaj İşçisi, Bozüyük’te Aşçı Yamağı, Erbaa’da Hazır Giyim Model Makineciliği Teknisyeni, Zonguldak Ereğli’de İş Makineleri Tamircisi, Lüleburgaz’da Bayan Terzisi açılan kurslardan bazıları. Proje kapsamında 2011-2013 döneminde sanayi, hizmet ve tarım sektörlerinde Türkiye genelinde 6000’e yakın kurs açıldı. Bir işveren UMEM kapsamında eleman istihdam ederse, 4.5 yıla varan ‘sigorta primi işveren payı’ndan muaf oluyor. Bu da kişi başına 166 liralık avantaj. Firmalarımızdan rica ediyorum; yeni eleman alacaksınız UMEM’den alın. Gidin üye olduğunuz Oda-Borsaya ne tür elemana ihtiyacınız var bildirin. Şahıs firmaları ve bir çalışanı olan şirketler bile bu projeden yararlanabilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!