Washington’da gündem YPG’ye yardım

Güncelleme Tarihi:

Washington’da gündem YPG’ye yardım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2014 01:00

ABD yönetimi, IŞİD’i durdurmak için elindeki seçenekleri tartışıyor.

Haberin Devamı

ABD hava kuvvetlerinin doğrudan Suriye’deki IŞİD hedeflerini vurmasının yanı sıra “ılımlı” kabul edilen muhalif grupların silahlandırılması gibi seçenekler masada. New York Times gazetesine göre üçüncü bir seçenekse, Suriyeli Kürtleri “güçlendirmek”. Suriye’de PKK bağlantılı Halk Savunma Güçleri (YPG) IŞİD’e karşı etkili bir güç olarak öne çıkmıştı.

ABD’liler için

ABD’li yetkililer, Başkan Barack Obama’nın henüz kararını vermediği söylese de, Ulusal Güvenlik Danışmanı Yardımcısı Ben Rhodes önceki gün Amerikalılar sözkonusu olduğunda “Kendimizi sınırlarla kısıtlamayacağız” dedi. Washington yönetimi, ABD vatandaşlarının kurtarılması ve El Kaide konularında askeri güce başvurma yetkisine sahip ancak IŞİD’i yok etmeye endeksli uzun soluklu bir müdahale için Kongre’nin onayı gerekiyor.

PKK da silah istiyor

Frankfurter Allgemeine Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan PKK yöneticilerinden Cemil Bayık, IŞİD’e karşı savaşmak için Almanya’nın da aralarında bulunduğu Batılı ülkelerden kendilerine silah yardımı yapılmasını istedi. IŞİD militanlarının Türkiye üzerinden kolayca Suriye’ye geçebildiğini iddia eden Bayık, AB’den bu geçişlerin engellenmesi için Ankara’ya baskı yapmalarını istedi.

Haberin Devamı

PKK, Mahmur kampının boşaltılması ve Ezidi tahliyesinde önemli rol oynadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!