Tepeden tırnağa anti-aging

Günlük alışkanlıklarınız genç kalmanızın en büyük düşmanı olabilir. Bu hafta basit değişikliklerle nasıl daha genç, sağlıklı ve canlı hissedebileceğinizi anlatıyorum

Haberin Devamı

Yüz: Cilt tipinize bağlı olarak güzellik ürününüze glikolik, laktik veya salisilik asit ekleyin. Güne SPF içerikli bir nemlendiriciyle başlayarak cildinizi zararlı UV ışınlarına karşı korumayı unutmayın.

Beyin: 20’li yaşların sonlarından itibaren beynimizin, hafıza ve anımsamadan sorumlu parçası ‘hipokamus’umuz her yıl ortalama yüzde 1 küçülmeye başlıyor ve hafıza hücreleri büzüşerek ölüyor. Ama bu büzüşme tersine de çevrilebilir. Bazı besinler beyne giden kan akışını hızlandırarak zihinsel performansı geliştiriyor: Çiğ kuruyemiş, çekirdekler ve kırmızı orman meyveleri...

Gözler: Gözleriniz yaşınızı ele verebilir. Gözaltı torbaları ve koyu halkalar demir eksikliğinin sonucu. Diyetinize ıspanak, Meksika fasulyesi ve bitter çikolata gibi demir zengini besinler dahil edin. Normal nemlendiricinizi kullanırken gece sürülen retinol kremlerinden de uygulamayı alışkanlık edinin. Böylece göz çevresi kırışıklıklarını önleyebilir ve iyileştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

Vücut: Düzenli olarak nemlendirici kullanmak genç ve suya doymuş bir cilt için en önemli unsurlardan. Mayo Klinik, eğer kuru bir cilde sahipseniz vazelin içeren yağ bazlı nemlendirici, eğer normal cildiniz varsa da hafif, yağsız su bazlı bir nemlendirici kullanmanızı öneriyor.

Kulaklar: İşitme kaybı çoğunlukla yüksek sese bağlı olan içkulağın hasar görmesiyle meydana geliyor. Kulaklarınızı korumak için yüksek sesli bir ortamdayken kulak tıkacı takmalı ve sonrasında kulaklarınızı 24 saat dinlendirmelisiniz. Ayrıca müzik dinlerken sesi biraz kısarak daha fazla hasarı önleyebilirsiniz.

Saç: Islak saça nazik davranılması gerektiğini duymuşsunuzdur. Beyaz/gri saç tellerini koparmak veya ıslak saçı taramak saç tellerine gereksiz hasar vererek saç köklerinin kalıcı olarak zayıflamasına neden oluyor. Yoğun nemlendirici özellikli saç kremi ve saç ürünleri kullanın. Saçlarınıza, şekillendirme aletlerini düşük ısıda tutarak şekil verin.

Boyun: Boynunuz üzerindeki deri yüz derinizden daha ince ve daha hassas. Elastikiyet kaybını ve kırışıklıkları önlemek için nemlendiricinizi uygularken biraz da boynunuza sürün. Yüzünüz için kullandığınız nemlendirici boynunuz için de efektif olabilir bu yüzden pahalı kremlere para harcamanıza gerek kalmaz.

Haberin Devamı


‘The Dr. Oz Show’ hafta içi her gün Digiturk Turkmax Gurme’de 20.00’de, tekrarı ertesi gün 09.00’da yayınlanıyor

Yazarın Tüm Yazıları