Gelecek meslek liselerinde

Güncelleme Tarihi:

Gelecek meslek liselerinde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2014 01:14

BATI Anadolu Sağlık Eğitim Kurumları (BASEK) Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz, 12 yıllık kesintisiz eğitim sisteminde öğrencilerin üniversiteye yönlendirildiğini, kazanamayanların işsiz kalarak psikolojik bunalıma girdiğini söyledi. Gürbüz, BASEK öğrencilerinin üniversiteyi kazanamasalar da meslek sahibi olarak mezun olduklarını ve rahatlıkla iş bularak çalışma hayatına atıldıklarını belirtti.

Haberin Devamı

Gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, 4+4+4 kesintili eğitim sistemine geçildikten sonra mesleki eğitim ön plana çıktığını vurgulayan Op. Dr. Gürbüz, meslek liselerinin öneminin giderek arttığını ve bu yıldan itibaren büyük bir dönüşüm sürecine girdiğini bildirdi. Gürbüz, “Eskiden meslek lisesi deyince öğrencilerin aklına tornacılık, marangozluk, elektrikçilik gibi bölümler gelirdi. Şimdi ise gençlerimiz önümüzdeki yıllarda sağlık, havacılık, biyoteknoloji ve enerji sistemlerine yönlenecekler. Meslek liseleri başta ailelere ve gençlere iyi anlatılmalı. Çünkü gençlerimizin Türkiye'nin kalkınmasında pay sahibi olmak istiyorlarsa esnaf olmak yerine büyük hayallerin peşinde koşmaları gerekecek” dedi.

Hayatınız değişecek

Gürbüz, BASEK bünyesinde hizmet veren eğitim kurumlarının Batı Anadolu Koleji ve Batı Anadolu Meslek Liseleri olarak gruplandığını belirterek, her kurumdaki öğrencilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verdiklerini ve Batı Anadolu Üniversitesi ile birlikte anaokulunda başlayan eğitim hayatını üniversite ile sonlandırmak istediklerini anlattı. Gürbüz, "BASEK, gençlerin hayatlarını ve aynı zamanda hayallerini değiştirecek. Geçen yıl eğitim ve öğretime başlayan Sağlık Lisesi’nden sonra bu yıl da Batıjet Havacılık Lisesi, Biyoteknoloji Lisesi ve Enerji Lisesi ile eğitim - öğretime devam edeceğiz. BASEK sadece gençlerin eğitimiyle değil, sosyal ve kültürel gelişimiyle yakından ilgilenmektedir. Yetenekli öğrencilere sponsor olarak Türkiye ve dünya yarışmalarında desteklenmektedir. BASEK in misyonu; devletine, milletine ve ailesine sevgiyle bağlı, kendisine güvenen inançlı ve azimli bireyler yetiştirmektir. Öğrencilerin olumsuz dış etkenlerden korunması için her şey düşünülmüştür" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!