Dekolte cinayetinin zanlıları adliyede

Güncelleme Tarihi:

Dekolte cinayetinin zanlıları adliyede
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2014 15:12

ADANA’da Efraim Türkmen (26) ile kardeşi Muhittin Türkmen’i (19) öldürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan Tugay Çelik (23), amcasının oğlu Necmettin Çelik (31), Serkan Çelik (21) ve olayı azmettirdiği ileri sürülen Gürbüzhan Çelik (45) adliyeye sevk edildi. Eşi H.Ç.’nin dekolte giyindiği iddiasıyla çıkan dedikodu üzerine cinayeti işleyen katil zanlısı Tugay Çelik, "Ben karıma güveniyorum, beni aldattığına inanmıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Merkez Çukurova İlçesi’nin Şambayat Mahallesi’nde 19 Ağustos’ta meydana gelen olayda, Zahine Türkmen (66), komşuları tekstilci Tugay Çelik’in eşi H.Ç.’ye dekolte giyinmemesi konusunda yaptığı uyarının ardından, Türkmen’in oğulları Efraim Türkmen ile Muhittin Türkmen, çapraz ateşe alınarak öldürüldü.

Olaydan sonra başlatılan soruşturmada H.Ç.’nin eşi Tugay Çelik, amcasının oğlu Necmettin Çelik, amca Gürbüzhan Çelik ile kuzeni Serkan Çelik gözaltına alındı. Adana Emniyet Müdürlüğü’nde 4 gündür gözaltında tutulan Serkan Çelik’in

Efraim ile Muhittin Türkmen’i takip edip telefonla arayıp olay yerine çağırdığı, amca Gürbazhan Çelik’in ise cinayetin azmettirdiği ileri sürüldü. Sorgularının ardından 4 zanlı, polis ekiplerinin geniş güvenlik önlemi altında Adli Tıp Birimi’ne getirildi. Çelik yelekli olarak ekip araçlarından indirilen zanlılar, sağlık kontrolüne alındı. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüpheliler, gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

EŞİME GÜVENİYORUM

Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki ifadesinde cinayeti namus için işlediğini ileri süren katil zanlısı Tugay Çelik, öldürdüğü Efraim Türkmen’in geçen yıl mayıs ayında evlendiği eşi hakkında, dedikodu yapıldığını söyleyerek, "Sürekli karım ile ilgili dedikodu yapıyordu. Olay günü de yolumu kesti, bana ’karınla yattım. Daha ne zaman boşayacaksın. Sen boşa ki ben alacağım’ dedi. O sözleri duyunca silahı çekip ateş ettim. Pusuya düşürmedim, tesadüfen karşılaştık. Yine karım hakkında ’onu daha niye boşamıyorsun, boşa ki ben alacağım’ dedi. Bunun üzerine ben de yanımda taşıdığım tabancamı çekip ateş ettim. Ben karıma güveniyorum, beni aldattığına inanmıyorum" dediği öğrenildi.

Olay sırasında silahı kullandığı belirlenen ve suç aleti tabanca ile birlikte yakalanan Necmettin Çelik ise amcasının oğlu olan Tugay Çelik ile aynı ifadeleri kullanıp, "Tugay’ın yolunu kesip ’karını boşa ben onunla yatacağım’ demiş. Bunu duymuştum, sonraki günlerde de Tugay ile akraba olduğumuz için karşımıza geçip sürekli el hareketi yaparak tahrik ediyordu. Namusumuzu temizledik" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!