Bayındır'da 'RES' tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Bayındırda RES tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2014 01:25

İZMİR'in Bayındır İlçesi'nde, kurulmak istenen Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) Bayındır Belediye Başkanı CHP'li Ufuk Sesli'nin de katıldığı eylem ve basın açıklamasıyla protesto edildi.

Haberin Devamı

Çınardibi Mahallesi Mahmut ve Sütlügidik Dağları'na kurulması planlanan toplam 10 rüzgar türbinini istemeyen 100 kadar köylünün eylemine Belediye Başkanı Ufuk Sesli'nin yanı sıra DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı, DİSK 4 Nolu Şube Başkanı Fikret Sevgener, Marmariç Ekolojik Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Fatih Bakır, Çınardibi Mahallesi Muhtarı Ramazan Satın da destek verdi. Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, yenilenebilir enerjiye karşı olmadıklarını belirtip, "Rüzgar türbinlerinin gürültü ve görüntü kirliliği yaratmanın yanı sıra iklimsel değişikliğe de yol açtığını biliyoruz. Ormancılık ve tarım üretiminin yapıldığı bu bölgede, planlanan proje sonucunda halkımız çok ciddi zarar görecek" dedi. Doktor kimliği ile rüzgar türbinlerinin insan sağlığına olan zararları konusunda da bilgi veren Sesli, "Rüzgar türbini sendromu yaşamak istemiyoruz. Bu projenin faaliyete geçmesi ile özellikle uyku bozukluğu, baş ağrısı, duyma bozuklukları, kalp çarpıntısı, asabiyet, konsantrasyon ve hafıza problemleri halkımızın peşini bırakmayacak. Bir doktor olarak halkımızın sağlığıyla oynanmasına izin veremem" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bölgenin canlı türleri ve orman açısından oldukça zengin bir yapısı olduğuna dikkat çeken Başkan Sesli, vatandaşların da örgütlenerek Çınardibi halkına destek vermesini istedi. Türbinleri, doğal hayatın kalbine saplanan bir bıçak olarak tanımlayan Sesli; "Yenilenebilir enerji adı altında bizi yok etmelerine izin vermeyeceğiz. Tüm Bayındırlılar'ı hep birlikte dik durmaya, Çınardibi'ne sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi.

Başkan Sesli'nin açıklamalarının ardından DİSK Ege Bölge Başkanı Memiş Sarı, DİSK 4 Nolu Şube Başkanı Fikret Sevgener ve Marmariç Ekolojik Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Fatih Bakır'da konu ile ilgili açıklama yapıp Çınardibi halkının bu mücadelesinde sonuna kadar yanlarında ve destek olacaklarını belirtti.

Çınardibi Mahallesi Muhtarı Ramazan Satın da canlı yaşamının tehdit edildiğinin altını çizerek "Vahşi kapitalizm doğayı ve insanı düşünmüyor. Ama mahallelimiz kararlı. Geri adım atmayacağız. Doğal hayatımızın yok olmasına izin vermeyeceğiz. Bölgede yaşayan tüm halkların bize destek vermesini istiyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Grup, açıklamaların ardından olaysız şekilde dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!