İzmir’de 10 ton küflü peynir ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

İzmir’de 10 ton küflü peynir ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2014 12:37

İZMİR Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü denetim ekipleri, ALO 174 Gıda Hattı’na gelen şikayeti değerlendirip, Torbalı İlçesi’ndeki bir iş yerindeki, küflü olduğu belirtilen 10 ton peynire el koydu.

Haberin Devamı

ALO 174 Gıda Hattı’nı arayan bir vatandaş, İzmir’in Torbalı İlçesi’ndeki Mandıracılar Sitesi’nde bulunan bir işletmede, halk sağlığını tehdit edecek şekilde kötü koşullarda üretim yapıldığını ve üretilen ürünlerin sevkiyatının sabaha karşı erken saatlerde gerçekleştirildiğini bildirdi.

Bunun üzerine Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Torbalı İlçe Müdürlüğü ekipleri, savcılıktan alınan izinle Ayrancılar Jandarma Komutanlığı ekipleriyle birlikte, sabah erken saatte ihbar edilen adrese baskın yaptı. Yapılan denetimlerde yaklaşık 10 ton küflenmiş peynir ve son kullanım tarihi geçmiş maya ele geçirildi. Ayrıca yoğurt gibi diğer süt ürünlerinde taklit ve tağşiş yapılmasını sağlayan ürünlere de el konuldu. Ekipler ele geçirilen ürünlerin tümünü imha etti.

Vatandaşlara gönüllü denetçi olmaları konusunda yaptıkları çağrının karşılık bulduğunu belirten İzmir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal, sorumlular hakkında savcılık aracılığıyla yasal işlemlerin de başlatıldığını söyledi. Gıda terörünü İzmir halkıyla birlikte önleyeceklerini dile getiren Güldal, "Biz gerekli denetimleri yapıyoruz. Tüm vatandaşlarımız bize ALO 174 Gıda Hattı aracılığıyla ulaşabilir. Asla şikayetim sonuçsuz kalır diye düşünmesinler. Biz, gelen şikayetleri büyük bir ciddiyetle değerlendiriyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!