Emenike 'gel' dedi efsane Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Emenike gel dedi efsane Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2014 12:14

Yeni sezonda PTT 1. Lig ekibi Gaziantep BŞB forması giyecek olan Newcastle United efsanesi Shola Ameobi, transferini Emenike'ye borçlu olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Premier Lig takımlarından Newcastle United'da 14 yıl forma giyen, son Dünya Kupası'nda Nijerya Milli Takımı ile 2 maça çıkan ve yeni sezonda PTT 1. Lig ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un başarısı için ter dökecek forvet Shola Ameobi, gol kralı olmak istediğini söyledi.

Futbol kariyerine 1995 yılında Newcastle United altyapısında başlayan 33 yaşındaki Nijeryalı forvet Ameobi, uzun yıllar siyah-beyazlı formayı giydi. 2007-2008 sezonunun ikinci devresinde İngiltere Championship ekiplerinden Stoke City'ye transfer olan Ameobi, kısa bir ayrılığın ardından sonraki sezon takımına geri döndü. İngiliz ekibinde 14 sezonda ligde, Fa Cup'ta ve Avrupa kupalarında 384 maçta forma giyen Nijeryalı forvet, 71 kez gol sevinci yaşadı, 21 de asist yaptı. Nijerya Milli Takımı ile 7 maça çıkan Ameobi, 1 gol, 1 de asistlik performans sergiledi.

Premier Lig'de geçen sezon Newcastle United formasıyla 24 maçta bin 287 dakika sahada kalan Ameobi, 2 gol attı ve 2 asist yaptı. Brezilya'da bu yıl düzenlenen Dünya Kupası'nda Nijerya'nın Bosna-Hersek ve İran ile yaptığı maçlarda oyuna sonradan giren Ameobi, yeni sezonda PTT 1. Lig ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un başarısı için ter dökecek.

"Emenike'nin fikirleri benim için önemliydi"

Cumhuriyet Kupası maçları için takımıyla Sivas'a gelen Nijeryalı forvet Ameobi, yaptığı açıklamada, Gaziantep ekibinden transfer teklifi geldiğinde ilk önce internette kulüp ve şehirle ilgili araştırma yaptığını söyledi. Milli takımdan arkadaşı olan Fenerbahçeli Emmanuel Emenike'yi aradığını belirten Ameobi, "Transfer teklifi gelince Emenike ile görüştüm. O, bana çok iyi şeyler anlattı. Emenike, Nurullah hocanın çok kariyerli ve saygıdeğer biri olduğundan bahsetti. Onun fikirleri benim için önemliydi" diye konuştu. Daha sonra Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ile bir araya geldiklerini dile getiren Ameobi, bu görüşmenin de son derece olumlu geçtiğini aktardı.

Shola Ameobi, ailesinin de fikrini aldığını ifade ederek, "Onlara kulübün büyük planları olduğunu ve şampiyonluk hedefleri olduğu için benimle çalışmak istediklerini söyledim. Ailem de transfere sıcak bakınca teklifi kabul ettim" dedi. Türk futbolu hakkında daha önce fazla bilgi sahibi olmadığını ancak arkadaşı Lomana LuaLua'nın Türkiye'ye transfer olmasından sonra Süper Lig'i yakından takip ettiğini anlatan Ameobi, "Yine bazı arkadaşlarım da Türkiye'de bazı takımlara transfer oldu. Onların vasıtasıyla da Türk futbolunu sürekli takip ediyorum" ifadesini kullandı.

Türk futbolunun son yıllarda ivme kazandığına değinen Ameobi, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un Süper Lig'i hedeflediğini, bu hedeflere kendisininden katkı sağlamak istediğini söyledi. Ameobi, takımın başarısı için elinden geleni yapacağını belirterek, "Sezonu gol kralı olarak tamamlamak isterim. Bu, benim için mutluluk verici olur" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!