IŞİD, Suriye’de de vurulmalı

Güncelleme Tarihi:

IŞİD, Suriye’de de vurulmalı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2014 01:28

Pentagon, IŞİD tehdidini masaya yatırdı. ABD Savunma Bakanı Hagel, örgütü “Gördüğümüz her şeyin ötesindeler” sözleriyle tanımladı. Genelkurmay Başkanı Dempsey de kıyamet ideolojisine bağlı bir stratejik vizyonları olduğu uyarısında bulundu. Bakan ve komutan, örgütün Suriye’deki varlığının da hedef alınması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) kıyamet ideolojisine bağlı stratejik bir vizyonla hareket ettiğini ve mağlup edilmesi gerektiğini açıkladı. ABD Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı, IŞİD’in bitirilebilmesi için Suriye’deki mevzilerine de operasyon düzenlenmesi gerektiği görüşünde. ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel ile Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, önceki gün başkent Washington’da IŞİD tehdidi ile ilgili ortak bir basın toplantısı düzenledi. IŞİD’in stratejik ve taktik askeri ustalığı ideolojiyle birleştirdiğini söyleyen Savunma Bakanı Hagel, “Bir terörist gruptan öteler. Muazzam ölçüde finanse ediliyorlar. Bu, gördüğümüz her şeyin ötesinde” ifadelerini kullandı. General Dempsey de örgütün kıyamet ideolojisine bağlı bir stratejik vizyonla hareket ettiğini ve er ya da geç yenilgiye uğratılması gerektiğini kaydetti. Dempsey, daha geniş bir cihatçı İslam halifeliği vizyonunun Ortadoğu’nun çehresini temelden değiştireceğini ve pekçok yönden tehdit edici bir güvenlik ortamı yaratacağını ileri sürdü.

Haberin Devamı

Bölgesel destekle kazanılır

Dempsey, IŞİD’e harekâtın Irak’ın ötesine taşınıp taşınmayacağına dair bir soruya da yanıt verdi. Dempsey soruyu şöyle cevapladı: “Örgütün Suriye’de bulunan bu parçasını ele almadan yenilgiye uğratılması mümkün mü? Cevap ‘hayır’dır.” ABD’li yetkililer, ancak Sünni aşiretlerin, cihatçı grupları reddetmesi ve yerel güçlerin mücadelede birleşmesi, savaşın sadece Irak’ta değil Suriye’ye taşınması halinde radikallerin bertaraf edilebileceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!