Murat Ülker’den sıkı takip

Güncelleme Tarihi:

Murat Ülker’den sıkı takip
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2014 01:10

Çarşamba günü Türkiye Futbol Federasyonu’nun Riva tesislerinde başka bir heyecan vardı. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker liderliğinde Ülker Grubu üst düzey yöneticileri ve onlarca minik futbolcu ortak bir heyecanı paylaştı.

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören’in ev sahipliğinde, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim’in de katıldığı törende Ülker Grubu’nun ‘Çocuklar için futbol’ projesi kapsamında oluşturduğu ‘futbol köyleri’ tanıtıldı.
Futbol köylerine gelen çocuklar bu kamplar sırasında sadece futbol öğrenmekle kalmamış, takım olmayı, toplu hareket etmeyi, kendine güvenmeyi, kendini ifade etmeyi, cesareti ve karar vermeyi de öğrenmişler. Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker için bu proje farklı bir anlam taşıyor. İşin içinde baba nasihati var. Murat Ülker yaptığı konuşmada babası Sabri Ülker’in şu sözlerini hatırlattı: “Her çocuğun mutlu olmaya hakkı vardır.”
3 kuruşa mutluluk vermek için 41 bin kişi ve 58 fabrika ile hizmet verdiklerine dikkat çeken Ülker, “Benim için en mühimi çocuklara yani geleceğe yaptığımız yatırım. Bu yüzden bu projeleri bizzat takip edip destek veriyorum. Biz sadece mal yapıp satmıyoruz, çocuklar sanat yapsın birşeyler öğensin istiyoruz” dedi. Tören sonrasında gazetecilerle sohbet eden Murat Ülker, yeni bir satın almanın gündemde olup olmadığı sorusunu “Satın alma bu işin tabiatında var” diye yanıtladı.

Haberin Devamı

ÇUKUROVA MODELİ BİZİM

Bu arada Murat Ülker geçtiğimiz günlerde yazarımız Vahap Munyar’ın kaleme aldığı, Çukurova Grubu’na Ziraat Bankası tarafından verilen krediyle ilgili sözlerini de tekrarladı.
Çukurova Grubu, Ziraat Bankası’ndan Turkcell hisselerini rehin eden Rus Alfa Grubu’na verilmek üzere yaklaşık 1.6 milyar dolarlık kredi kullanmıştı. Murat Ülker, Çukurova Grubu’na bu kredinin verilmesi için şirketleri Gözde Girişim’in bir model oluşturduğunu hatırlattı. Ülker, “Biz Ziraat Bankası’ndan bu krediyi alıp Çukurova’ya kullandıracaktık. Ancak devreden çıktık. Ziraat direk Çukurova’a krediyi verdi. Ancak model bizim oluşturduğumuz model oldu. Bir yerde aklımızın zekatını vermiş olduk” diye konuştu.

KUYUMCU FISTIK STOKLAMASIN

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker ömümüzdeki dönemde kuraklık ve Rusya’nın alımları nedeniyle gıda fiyatlarının tırmanması karşısında bazı ürünlerde zamların kaçınılmaz olacağını söyledi. “Zamlı alıyorsak zamlı satmak zorundayız” diyen Ülker kuyumcuların bile fıstık stokladığı haberlerinin hatırlatılması üzerine de şu cevabı verdi:
“Ben altın alıp stokluyor muyum?
O zaman kuyumcu da fıstık stoklamasın.”

Haberin Devamı

EKONOMİDEKİ BAŞARI TEK BİR ADAMIN ESERİ DEĞİL

Murat Ülker, “Cumhurbaşkanı seçimlerinin ekonomiye bir etkisi olmaz demiştim. Olmadı da. Ekonomide herhangi bir problem gözükmüyor. İhtiyaç duyduğumuz anda içeride ve dışarıda çok rahat ve uygun koşullarda sendikasyon kredileri bulabiliyoruz” diye konuştu. Yeni başbakanın belirlenmesi sonrasında başta Ali Babacan olmak üzere piyasaların ekonomi bakanlarının yeni kabinede olup olmayacağını sorguladığını hatırlatmamız üzerine ise Murat Ülker, “Ekonomideki başarı tek bir adamın eseri değildir. Ekip işiir. Bürokrat, teknokrat vardır. Önümüzdeki dönemi sorunsus atlatırız” dedi.



ÇOCUKLARA YÖNELİK PROJELER İÇİN 33 MİLYON LİRA HARCADI

Haberin Devamı

5 yıldızlı ‘sorumluluk’


Murat Ülker’den sıkı takip

YILDIZ Holding, çocuklara yönelik projelere 33 milyon lira kaynak ayırdı. Holding “Çocuklar İçin Futbol” projesi ile Türkiye’yi UEFA’nın 5 yıldızlı 7 ülkesinden biri yaptı.


SPOR, sanat ve beslenme eğitimi alanında çocuklara yönelik sosyal sorumluluk projeleri geliştiren Yıldız Holding, 8 yılda 33 milyon lira harcayarak 2 milyon çocuğun hayatına dokundu. Yıldız Holding’in Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile gerçekleştirdiği “Çocuklar İçin Futbol” projesi ise, Türkiye’yi UEFA’nın 5 yıldızlı 7 ülkesinden biri yaptı. Futbolda öne çıkan yatırımlara imza attıklarını anlatan Murat Ülker, “Hem ürünlerimizle hem de sanat ve spor alanındaki faaliyetlerimizle çocukların farklı ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz” dedi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, en verimli işbirliklerinden birini Yıldız Holding ile gerçekleştirdiklerini kaydetti. Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker, son iki yıldır “Çocuklar İçin Spor” projesine daha fazla yatırım yaptıklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

Dünyada ve Türkiye’de Grassroots

GRASSROOTS tüm dünyada çocukların spora eğilimini artırmak için UEFA tarafından geliştirilen bir proje. 2004 yılında 500 bin çocukla başlayan proje, bugün 54 ülkede 4.6 milyon çocuğa spor yapma olanağı sağlıyor. Futbolun en güçlü olduğu Almanya’dan İspanya’ya Danimarka’dan Hollanda’ya kadar tüm Avrupa ülkelerinde uygulanıyor. Projenin her ülkede oldukça güçlü destekçileri var. Türkiye’de 2007 yılında başlayan projenin destekçisi ise Yıldız Holding ve ana markası Ülker oldu.

Rakamlarla futbol köyleri

Yapılan toplam yatırım 20 milyon lira
30 ilde, 50 futbol köyü kuruldu
Bir sporcu kamp boyunca 22.5 saat futbol eğitimi aldı 10.5 saat yaratıcı drama
10.5 saat kitap okuma 4.5 saat satranç
1.5 saat ilkyardım 1.5 saat çevre bilinci
1.5 saat beslenme eğitimi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!