2010’daki Kemal Abi gitti

Güncelleme Tarihi:

2010’daki Kemal Abi gitti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2014 02:01

CHP Genel Başkanlığı için aday olan Muharrem İnce, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2010 yılında söylediklerinin hiçbirini yapmadığını öne sürdü.

Haberin Devamı

İnce, “Sayın Genel Başkan, 2010’da genel başkanı olduğunda demokratik bir CHP demişti. Bugün tam tersini yapıyor. Söylediklerinin hiçbirini yapmadı. 2010’daki Kemal Abi olsa, ben bugün bu toplantıyı yapmıyor olurdum. O günkü Kemal Abi gitti, yerine başkan bir Kemal Abi geldi. Bu düzeni değiştireceğiz” dedi. Seçim bölgesi Yalova’da, Yürüyen Köşk bahçesinde bir toplantı düzenleyen İnce, şunları söyledi:

GERÇEKTEN GÜLÜYORUM

“Genel Başkan her şeye hâkim, Muharrem İnce kazanamaz diye bir algı yönetimi oluşturulmak isteniyor. Buna gülüyorum. Gerçekten gülüyorum. Dün Bursa’daydım. Bursa'da 13 delege arkadaşımız imza verdi. Bugün 9 delege arkadaşımız daha imza verecek. Pek çok ilde, Adana'da, Muğla'da, Aydın'da, Isparta'da, Düzce'de, Bolu'da, Yalova'da, Kastamonu'da sayarım da sayarım. Hepsinde öndeyim.

Haberin Devamı

KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK

78 il başkanı destek açıklaması yapmış Genel Başkan’a. Bir; zaten toplantıda 60 il başkanı vardı. 60 il başkanından 78 destek çıkıyor. İki; 38 il başkanı zaten kendisi delege değil. Himmete muhtaç dede, nasıl himmet vere? Delege olmayan birisi delege adına nasıl konuşuyor? Bunlar doğru değil. Genel Başkan hiçbir delegeyi aramayacaktı, telefon açmaya başladı. Korkunun ecele faydası yok. Biz bu kurultayda, bu seçimi alacağız.

2 SEÇİMDE BİRİNCİ PARTİ

Benim hedeflerim net, üyelerle ön seçim olacak. İki seçimde partiyi birinci parti yapamayan genel başkan istifa etmiş olacak. Yüzde 15 kontenjanı bile kullanmayacağım, yüzde 5, siyasi partiler kanunundan gelen. Türkiye'ye demokrasi getireceğim diyenler, önce kendi partisine demokrasi getirmezse inandırıcı olamaz. Önce partide demokrasi. Partide demokrasi olacak, millete de çıkıp diyeceğim ki genel başkan olarak; benim partimde demokrasi var. Şimdi ülkemde demokrasi istiyorum, gel benim partime diyeceğim. Tek adamlıkla bunlar olmaz.

ULUFE DAĞITIYORLAR

Birebir bildiğim 30 vilayetin hepsinde öndeyim. Hem de büyük vilayet. Bazı insanlar korkuyor. 'Oy vereceğim ama imza veremem' diyor. Genel Merkez’den korkuyor. Çalışanı var, belediye personeli olan var, bunların hepsini biliyorum. Genel Merkez’de çalışan var, kurultay delegesi. İnsanlar üzerinde baskı kuruyorlar. Genel Başkan Yardımcıları arıyor. Hiç korkunun ecele faydası yok. Ben partililerime sesleniyorum: Yürekli olun, hiç merak etmeyin. Öyle kimsenin babasının çiftliği değil bu parti. Bu partide milletvekilliği adaylıkları öyle torbada keklik değil. Bu partide milletvekili adayı olmak isteyenler, belediye başkanı adayı olmak isteyenler, genel başkanın, genel başkan yardımcılarının kapısının önünde beklemeyecek. Ankara'ya gelmelerine gerek kalmayacak çünkü üyelere gidecekler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!