Genel Sekreter ve Emniyet Müdür Yardımcısı eylemcilerin önünde tartıştı

Güncelleme Tarihi:

Genel Sekreter ve Emniyet Müdür Yardımcısı eylemcilerin önünde tartıştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2014 06:43

Mersin'de pazartesi günü yapılacak yeni otogar ihalesinde işyerlerinin kiralarını yüksek bulan esnaf eylem yaptı. Esnafın Mersin'den tüm illere otobüs seferlerini 3 gün süresince durdurma kararı aldığı eyleme, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Haluk Tunçsu ile Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Doğan'ın tartışması damga vurdu. "Bunları buradan dağıtın" diyen Tunçsu'ya Doğan, "Burası kamusal alan. Herkes istediği yerde açıklama yapabilir" diye çıkıştı.

Haberin Devamı

Merkez Toroslar İlçesi'ne yapılan yeni otogardaki işyerlerinin açıklanan kiralarının çok yüksek olduğunu belirten merkez Akdeniz İlçesi'ndeki otogar esnafı otobüs, dolmuş ve özel araçlarını İsmet İnönü Bulvarı'na park ederek belediye binası önünde toplandı. Yaklaşık 200 kişinin toplanması üzerine çevik kuvvet polisi belediye girişine adeta etten duvar ördü.

POLİSE TALİMAT VERMEK İSTEDİ

Belediye binasına kimsenin girilmesine izin verilmezken işletmecilerin toplandığını haber alan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Kayseri eski Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu kapıya geldi. Eylem nedeni ile güvenlik önlemi alan polislerden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Doğan, bina girişine gelen Tunçsu'nun yanına gitti. Bunun üzerine Tunçsu, Doğan'a "Bunları buradan dağıtın" dedi, ardından da Ali Doğan'ı eliyle itti. Eylemcilere de tepki gösteren Tunçsu, "Burası kamusal alandır. Vatandaşlarımızın bu binaya girmeleri lazım. Bu bir suçtur. İzinsiz gösteri yapıyorlar. Güvenliği sağlayın" diye konuştu. Müdür Doğan ise "Burası kamusal alan. Herkes istediği yerde açıklama yapabilir" diye cevap vererek Tunçsu'nun yanından ayrıldı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

SUÇ İŞLİYORSUNUZ

Bunun üzerine Tunçsu, "Siz bu alanda bu açıklamayı yaptıramazsınız. TCK kanunlarını uygulamak zorundasınız. Bakın şu anda suç işliyorsunuz. Ben sizi Cumhuriyet Savcılığı'na şikayet edeceğim. Kamuoyuna sesleniyorum, Emniyet Müdürlüğü görevini yapmıyor. Burası kamusal bir alandır. Bu şekilde bu alanı işgal etmek kimsenin hakkı değildir. Emniyet görevlilerinin yetkisi de burayı açmaktır. Burayı açmayan emniyet görevlileri suç işliyor. Ben Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görevini yapmayan emniyet görevlilerini Cumhuriyet Savcılığımıza şikayetle görevliyim" diye konuştu. Tunçsu'nun bu sözleri esnaf tarafından tepkiyle karşılanıp yuhalandı. Tunçsu daha sonra Cumhuriyet savcılığına yapılacak suç duyurusuna eklenmesi için belediye çalışanlarına eylemden fotoğraf ve görüntü çektirdi.

Haberin Devamı

TÜM OTOBÜS SEFERLERİ DURDURULACAK

Genel Sekreter Haluk Tunçsu, eylem yapan esnafı da ihaleye fesat karıştırmakla suçlayarak içeri girdi. Mersin Otogar, Yazıhane ve Otobüsçüler Derneği Genel Sekreteri Veli Tol ise yeni otogar için yapılacak ihalede bedellerin astronomik olarak belirlendiğini ve bu nedenle de uzun süredir yetkililerle görüşmeye çalıştıklarını ifade ederek tüm girişimlerinin başarısız olduğunu ileri sürdü. Büyük bir haksızlığın yaşandığını iddia eden Tol, şöyle konuştu:
"Büyükşehir Belediye Başkanı ile görüşmek istiyoruz. Defalarca görüşmek için yaptığımız başvuru kabul görmedi. Bizde buraya kadar gelerek sesimizi duyurmak istiyoruz, kendisi ile görüşmek istiyoruz. Ayrıca, yeni otogardaki işyerlerinin kira bedelini protesto etmek için Mersin Otogarı'nda ikinci ihalenin yapılacağı pazartesi gününden itibaren tüm otobüs seferleri durdurulacaktır. 3 gün sürecek eylemde Mersin'den Türkiye'nin hiçbir iline otobüs gitmeyecektir."
Açıklamanın ardından otogar esnafı olaysız dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!