Yıkılsın ama yerine yenisi yapılsın

Güncelleme Tarihi:

Yıkılsın ama yerine yenisi yapılsın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2014 01:14

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Alsancak Stadı’yla ilgili ‘Müsabaka oynamaya uygun değil’ raporuyla şok yaşayan futbol dünyasına iş dünyasından destek geldi. İzmirli iş insanları, Alsancak Stadı’nın tekrar futbola kazandırılması gerektiği görüşünde birleşti. Stadın kent için tarihi bir önem taşıdığını savunan iş dünyası temsilcileri, ya yıkılarak yeniden inşa edilmesi ya da onarılması görüşünü dile getirdi.

Haberin Devamı

EKREM DEMİRTAŞ

Yıkılsın ama yerine yenisi yapılsın

Dünya kentine yakışmıyor


· İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, “Elbette, on binlerin maç izlediği bir yerin depreme dayanıksız olması düşünülemez. Ancak, ‘İzmir’de depreme dayanıksız olan tek yer Alsancak Stadı mı? Niçin hiçbir kamu yapısı için daha önce böyle bir karar alınmadı? Başka bir amaç mı var?’ soruları da ister istemez akıllara geliyor” dedi. Alsancak Stadı’nın İzmir’in en önemli stadı olduğu gibi kent tarihi, spor tarihi açısından simge yapılardan birisi olduğuna dikkat çeken Demirtaş, şöyle devam etti: “Bu nedenle stadın sağlamlaştırılarak bir an önce sporseverlere tekrar açılacağının açıklanması soru işaretlerini de ortadan kaldıracaktır. Sadece Alsancak Stadı’nın sorunu çözülmekle kalmamalı, kentimizin, takımlarımızın ihtiyacı olan statlar da yapılmalı. Dünya kenti olma yolunda ilerleyen İzmir’de takımların bu şekilde stat sorunu olması kabul edilemez.”

Haberin Devamı

ENDER YORGANCILAR

Yıkılsın ama yerine yenisi yapılsın

Bu test tüm statlara yapıldı mı?


· Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, “Uzmanlar tarafından can güvenliği tehdidi ve güçlendirilmesinin ekonomik olmayacağı yönündeki raporu üzerine, 2014-2015 sezonundaki futbol maçlarının mevcut şartlarda Alsancak Stadı’nda oynanmaması kararından büyük üzüntü duyduk. Elbette ki, önceliğimiz can güvenliği. Ancak sezonun başlamasına bu kadar kısa süre kala bir takımın maddi ve manevi mağdur edilmesini de açıkçası doğru bulmuyoruz” dedi. İzmir’in futbol konusunda bir türlü istediği atılımı yapamazken, kentin en köklü kulübünün bu şekilde zor durumda bırakılmaması gerektiği inancında olduğunu kaydeden Yorgancılar, “Ayrıca, gerçekten şunu da merak etmekteyiz. Tüm Türkiye çapındaki deprem tetkikleri tüm statlar için yapıldı mı? Yapıldıysa sonuçları ve her biri için zamanlamanın aynı mı olduğu hususları da kamuoyuyla paylaşılmalı. Önce İzmir’e ait taşınmaz ve malların Hazineye devri, ardından da stat girişimi kentin motivasyonunu kuşkusuz olumsuz etkileyecek. O nedenle, kulübün maddi ve manevi zararını giderecek doğrultuda adımlar atılmalı” diye konuştu.

Haberin Devamı

MUSTAFA GÜÇLÜ

Yıkılsın ama yerine yenisi yapılsın

Yine futbolda değerlendirilsin
· EGE Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Güçlü, “Alsancak Stadı tarihi geçmişi olan bir yer. Dolayısıyla insan sağlığı açısından bir sıkıntı doğuracak durum varsa bunu gidermek gerekiyor. Buranın yine futbol karşılaşmalarının yapılacağı bir yer olarak tekrar inşa edilmesi en doğrusu. Aynı şey Atatürk Stadı için de geçerli. Yoksa AVM gibi bölgenin yoğunluğunu artıracak eylemleri doğru bulmuyorum. Öte yandan, İzmir kulüpleri de kendi açılarından haklı. Sonuçta liglerin başlamasına sayılı günler kala bütün hesapları şaştı” dedi.

SEDA KAYA

Haberin Devamı

Yıkılsın ama yerine yenisi yapılsın

Kent kimliğine kazandırılsın


· Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Seda Kaya, Alsancak Stadı’nın kent tarihinde önemli bir yeri olduğuna dikkat çekerek, “Alan tekrar spor kompleksi olarak değerlendirilmeli. Modernize edilerek kent kimliğine kazandırmalı” şeklinde görüşünü aktardı.

YUSUF ÖZTÜRK

Yıkılsın ama yerine yenisi yapılsın

Uyuşturucudan kurtuluşun adresi


· Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir futbolunun can çekiştiğini, İzmir kulüplerinin de futbolun yok olmaması adına yoğun bir savaş verdiğine dikkat çekerek, şunları kaydetti: “İzmirli kulüpler kendi imkanlarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyor. En büyük sıkıntı da tesis. Şimdi böyle bir ortamda da Alsancak Stadı’nın durumu ortaya çıktı. Tam da liglerin başlayacağı dönemde bu ortaya çıktı. İzmir’in acilen mevcudun yanında yeni statlara ihtiyacı var. Uyuşturucu kullanımı yaşı 11’lere kadar geldi. Bu çocukları spora yönelterek kurtarabiliriz. Bunun için de Alsancak Stadı’nın aynı işleviyle yoluna devam edecek bir spor kompleksine dönüştürülmesi şart. Hatta imkan varsa büyütülsün.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!