Aliağa'nın adı yok

Güncelleme Tarihi:

Aliağanın adı yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2014 01:14

CHP’de cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından oluşan parti içi muhalefet üzerine Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultay yapılacağını açıklamasıyla çalışmalar başladı.

Haberin Devamı

Bin 216 delege, 5-6 Eylül’de Ankara’da sandığa gidecek. İzmir’i temsilen oy kullanacak delegelerin sayısı 65 olarak kaydedildi. Aliağa’dan ise CHP’nin kurultay delegesi olan Hakkı Ülkü ve Özlem Şan Oğuzhan, son yerel seçimler öncesi partilerinden istifa ettikleri için oy kullanmayacak.
Son yerel seçimlerde DSP’den Aliağa Belediye Başkan adayı olan Ülkü, “Kurultay delegeliğim düştü, ama bu konuyu bana bildiren de olmadı. Adım hala kurultay üyesi olarak listelerde görünüyor. Kurultaya ya seyirci ya da gazeteci olarak katılabileceğim” dedi.
İstifa ettiği partinin iç işleyişi hakkında yorumda bulunmak istemediğini söyleyen Aliağa eski İlçe Başkanı Oğuzhan ise, “Özlemini duyduğumuz, Atatürk’ün kurduğu CHP yeniden oluşturulursa ve karşımda ilkelerine bağlı bir CHP görürsem, eski partime geri dönmeyi düşünürüm. CHP’den istifa etmemin tek sebebi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu değil” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!