Velinin umudu nakillerde, TEOG kapsamında nakiller bugün başladı

Güncelleme Tarihi:

Velinin umudu nakillerde, TEOG kapsamında nakiller bugün başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2014 09:26

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yerleştiği okulu beğenmeyen öğrenciler için nakil başvuruları bugün başladı. Nakil başvurusu için velilerin, öğrencinin yerleştiği okul müdürlüğüne talebini bildirmesi gerekiyor. Çocuğunun yerleştiği okuldan memnun olmayan velilerin umudu nakillerde. Özel okulların üçüncü ön kayıt dönemi ise bugün başladı.

Haberin Devamı

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yerleştiği okulu beğenmeyen öğrenci için nakil başvuruları bugün başladı. Nakiller beş hafta sürecek. Öğrenciler her hafta sadece bir okulu tercih ederek, nakil başvurusu yapacak. Nakil için velilerin, öğrencinin yerleştiği okula başvurarak hangi okula çocuğunu göndermek istiyorsa oraya kaydının alınmasını isteyecek.

Nakil başvuruları öğrenci e-Okul’da hangi okula yerleşmişse, o okulun yetkilileri tarafından yapılacak. Öğrenci ilk hafta istediği okula yerleşemezse önümüzdeki hafta da aynı okula nakil başvurusu yapabilecek ya da nakil olduğu okulu da değiştirmek isterse, yine okul müdürlüğüne başvurarak hangi okula gitmek istiyorsa oraya naklini isteyecek. Nakil işlemleri beş hafta sürecek, öğrenciler okulların açıldığı 15 Eylül tarihinden sonra da istediği okula nakil yaptırabilecek. Nakillerde puan veya yüzdelik dilim şartı aranmayacak. Düşük puanlı öğrenciler de boş kontenjanı olan gözde okullara yerleşebilecek. Ancak, başvuru yapan adaylar arasında seçim yapılırken puanlara ve yüzdelik dilimlere bakılacak.

Haberin Devamı

Özel okullarda da üçüncü ön kayıt dönemi başladı

Özel okullarda ise üçüncü ön kayıt dönemi bugün başladı. Veliler yarın akşama kadar öğrencinin puanının tuttuğu ve boş kontenjanı olan özel okula başvurarak ön kayıt yaptırabilir. 27 ve 28 Ağustos’ta ise kesin kayıtlar yaptırılabilir. Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği tarafından açıklanan üçüncü ön kayıt taban puanı ve kontenjanına göre,
İtalyan Lisesi, Saint Joseph Fransız Lisesi ile Üsküdar Amerikan erkek bölümü kontenjanını doldurdu. Notre Dame De Sion Lisesi puanını 755 olan puanını 760 olarak açıkladı ve kontenjanını doldurdu. İzmir Saint Joseph Lisesi 680’den 670’e düşürdü. İzmir Amerikan Koleji ve Tarsus Amerikan Koleji de puan düşürdü.

Özel okulların üçüncü ön kayıt dönemi boş kontenjanı ve taban puanları ise şöyle:


Velinin umudu nakillerde, TEOG kapsamında nakiller bugün başladı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!