Fatih Sultan ringe karşı

Güncelleme Tarihi:

Fatih Sultan ringe karşı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2014 01:10

Metroya entegre edilecek ring seferleri nedeniyle 123 numaralı hattın kalkacağını öğrenen Fatih Sultan Mahallesi sakinleri, otobüsün önünü keserek eylem yaptı. Genel ihtiyaçlarını Yaşamkent’ten sağladıklarını belirten mahalleli, yeni uygulamayla Yaşamkent bağlantısının kesileceğini söyledi.

Haberin Devamı

3 bin nüfuslu Fatih Sultan Mahallesi’nin sakinleri bölgeden Kızılay’a ulaşımı sağlayan 123 no’lu EGO otobüs seferinin iptal edilecek olmasından şikayetçi. 120 ve 121 no’lu ring seferlerinin entegre edileceği bölgede vatandaşlar zorlanacaklarını iddia etti. Bölgenin ulaşımında tek alternatif olan EGO otobüs seferinin devam etmesini isteyen mahalleli yeni düzenlemeler sonrası iptal olacak olan 123 no’lu otobüsün önünü keserek seslerini duyurmaya çalıştı.

TEK ALTERNATİF OTOBÜS

Semt sakinleri, bir çok ihtiyaçlarını kendilerine en yakın mesafede olan Yaşamkent’ten sağladıklarını belirterek “Semtimizde okul, dershane, cami ve alışveriş ihtiyacını giderecek herhangi bir yer yok. Bütün ihtiyaçlarımızı 123 no’lu otobüse binerek Yaşamkent bölgesinden sağlıyoruz, iptal olması bizlere büyük zorluk yaratacak. Yeni gelecek ring seferleri, başka ulaşım alternatifi olmayan bölgemize yapılacak en büyük kötülüktür” dedi.

SÜRE UZAYACAK

Haberin Devamı

Mahalle muhtarı Bilgin Karataş bölgedeki insanların 123 no’lu EGO otobüsünü kullanarak 25 dakikada Kızılay’a ulaştıklarını, yeni entegre edilecek ring seferleri sonrası bu sürenin bir saati bulacağını iddia etti. Bölgede otobüse alternatif olarak herhangi bir minibüs seferinin bulunmadığı belirten Karataş, yetkililerden 123 no’lu seferi iptal etmemelerini veya bölgeye minibüs seferleri başlatılması konusunda yardımcı olmalarını beklediklerini iletti.

‘TEK HİZMET OTOBÜS’

Mahalle muhtarı Bilgin Karataş bölgeye Büyükşehir Belediyesi’nin sunduğu tek hizmetin EGO otobüs seferleri olduğunu iddia ederek, “Şimdi belediye otobüs seferimizi elimizden alacak. Çoğunluğu emekli ve yaşlılardan oluşan mahalleli, üst geçit bulunmayan Eskişehir Yolu’nda karşıdan karşıya geçerek ring seferlerini bekleyecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!