'Pardus' İzmir'de tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Pardus İzmirde tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2014 01:25

TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi (ULAKBİM), İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO) işbirliğinde, "Pardus İşletim Sistemi Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi.

Haberin Devamı

Dokuz Eylül Üniversitesi DESEM Mavi Salon'da gerçekleşen toplantıda TÜBİTAK'tan Pardus Proje Yöneticisi Abdullah Erol Pardus İşletim Sistemi hakkında bilgi verdi. Toplantıda konuşan Proje Yöneticisi Abdullah Erol, Pardus'un Türkiye'nin kamu kurumları ve KOBİ'lerinin güvenle kullanabileceği yüksek performaslı, Türkçe destekli uygulamaları barındıran, sürekli güncel ve güvenli tutulan ulusal iletişim sistemi olduğunu ifade etti. 2003 yılında başlatılan Pardus İşletim Sistemi'nin şimdiye kadar 5 ana ve 2 kurumsal sürümle kullanıcılarla buluştuğunu anlatan Erol, "TÜBİTAK BİLGEM bünyesinde yürütülen Pardus Projesi, kamu kurumlarıyla yakın çalışma ortamı oluşturulması amacıyla geçen yıl Ankara'da TÜBİTAK ULAKBİM'e dahil oldu" dedi.

Toplantıda, Pardus hakkında güncel bilgilerin yanı sıra, TÜBİTAK ULAKBİM tarafından bu kapsamda yürütülen faaliyetler aktarıldı. Pardus İletişim Sistemi kullanımı için geliştirilen başarılı projeler, ülkemizdeki yazılım şirketlerinin Pardus'un gelişimi için yapabileceği projeler, açık kaynak ve açık kaynak uygulama modelleri de katılımcılara aktarıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!