Tarık Akan 'Soma'da verilen sözler tutulsun' diyecek

Güncelleme Tarihi:

Tarık Akan Somada verilen sözler tutulsun diyecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2014 15:16

Soma halkı, Türk Sinemasının en önemli filmlerinden olan Maden filmini, Tarık Akan ile birlikte izleyecek. Hükümete, "Madenciye verilen sözler tutulsun, Soma'nın yaraları sarılsın" mesajı gönderecek.

Haberin Devamı

DİSK, 301 işçinin yaşamını kaybettiği Soma faciasından sonra hükümetin verdiği sözlerin tutulması için bugün Soma halkı ile yürüyüş yapacak. Ardından da 1978 yapımı Maden filmi izlenecek. Sanatçı Tarık Akan da 15.Antalya Altın Portakal Film Festivalinde kendisine en iyi erkek oyuncu ödülünü kazandıran filmi, açık havada Soma halkıyla birlikte izleyecek.

Bugün saat 18.30'da Soma Hükümet Konağı önünde başlayacak yürüyüşün ardından basın açıklaması yapılacak ve 20.30'da da Soma 13 Eylül Parkı'nda Maden filmi gösterilecek. DİSK Başkanı Kani Beko, DİSK eski Başkanı ve CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi'nin de katılacağı gösterimin ardından Tarık Akan ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Tarık Akan Somada verilen sözler tutulsun diyecek

Tarık Akan ve Cüneyt Arkın 1978 yapımı Maden filminde başrolü paylaşmışlardı

Haberin Devamı

DİSK Başkanı Beko, Soma faciasından sonra maden işçilerine verilen sözlerin tutulması için yasa tasarısı hazırlandığını ancak bu tasarının daha sonra genişletilerek 'rant' çuvalına dönüştüğünü söyledi. Madenlerin Türkiye Kömür İşletmeleri tarafından işletilmesi, madenlere yaşam odası kurulması, çalışma saatlerinin indirilmesi gibi sözlerin yerine getirilmediğini belirten Beko, "Biz hükümete bu sözleri anımsatmak için Soma halkı ile birlikte yürüyüş yapacağız. Sanatçı duyarlılığıyla her daim yanımızda olan Tarık Akan ile birlikte de Türk sinemasının en önemli filmlerinden olan Maden filmini izleyeceğiz. Tüm Soma halkını ve bu etkinliğimize katılmaya davet ediyorum" dedi.

4 ÖDÜL BİRDEN ALMIŞTI

Senaryo, yapım ve yönetmenliğini Yavuz Özkan'ın, müziğini Zülfü Livaneli'nin yaptığı Maden Filmi, 15.Antalya Film Festivali'nde en iyi film, en iyi erkek, en iyi kadın ve en iyi yardımcı kadın ödüllerini almıştı.

Tarık Akan Somada verilen sözler tutulsun diyecek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!