Ege Denizi'nde kaçak teknesinde yangın:1 ölü 5 kayıp

Güncelleme Tarihi:

Ege Denizinde kaçak teknesinde yangın:1 ölü 5 kayıp
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2014 01:14

EGE Denizi'nin uluslararası sularında, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Suriye uyruklu 87 kaçağın bindiği 24 metrelik fiber motoryat tipi teknenin motor aksamından yangın çıktı. Alevlerin tekneye yayılması üzerine panikle suya atlayan kaçaklardan 1'i boğuldu 5'i ise kayboldu. Türk ve Yunan Sahil güvenlik ekiplerinin helikopter destekli yürüttüğü çalışmalar sonrası 2 Türk organizatör ile 81 kaçak kurtarıldı.

Haberin Devamı

Muğla'nın Datça İlçesi'ne bağlı Palamutbükü Mevkii açıkları ile Yunanistan'a bağlı Kos ve İleki adaları arasında kalan uluslararası sularda, 87 kaçağın bulunduğu 24 metrelik fiber motoryat tipi teknede yangın çıktı. Bugün saat 10.15 sıralarında cep telefonuyla Türk ve Yunan Sahil Güvenlik ekiplerini arayan teknedekiler, yardım istedi. İhbar üzerine Datça ve Marmaris'te görevli 4 sahil güvenlik botu ve 1 helikopter ile Yunanistan'a bağlı 1 sahil güvenlik botu ve 1 helikopter bölgeye hareket etti.

Ege Denizinde kaçak teknesinde yangın:1 ölü 5 kayıp

YANAN TEKNE BATTI
Can pazarının yaşandığı bölgede hayatta kalma mücadelesi veren kaçaklar için kurtarma çalışması başlatıldı. Türk ve Yunan Sahil Güvenlik ekipleri 81'i kaçak, 2'si organizatör 83 kişiyi sudan çıkardı. Söndürme çalışmaları yürütülen tekne ise battı. Yunanistan karasularına sürüklenen 1 kişi boğuldu, 5 kişi ise kayboldu. Yunan görevlilerin, boğulan kaçağın cesedini sudan çıkardığı açıklandı. Türk sahil güvenlik botlarına alınan kaçaklar, Datça'dan karaya çıkarıldı. Yaşadığı korku gözlerine yansıyan kaçaklar, ambulanslarla Datça Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan ilk müdahale sonrası 4 kaçağın Marmaris Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği belirtildi. Kurtarılan kaçakların tamamının sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi.

Haberin Devamı

Ege Denizinde kaçak teknesinde yangın:1 ölü 5 kayıp

YANGIN MOTOR KISMINDA BAŞLAMIŞ
Hastanedeki tedavileri ve sağlık kontrolleri sonrası kaçakların emniyete teslim edileceği, adları henüz açıklanmayan Türk organizatörlerin ise gerekli işlemlerin tamamlanması sonrası adliyeye sevk edileceği belirtildi.

KİŞİ BAŞI 3 BİN EURO'YA ANLAŞMIŞLAR
Sözlü ifadelerine başvurulan kaçakların İtalya'ya gitmek üzere kişi başı 3 bin Euro'ya organizatörlerle anlaştıkları, bugün sabah saatlerinde Marmaris'ten yola çıktıkları, yangının teknenin motor kısmında başladığı ve yayılan alev nedeniyle panik olup denize atladıkları belirtildi. Kaymakam Hamdi Üncü, "Kurtarma çalışmalarına Türkiye'den 4 sahil güvenlik botu, 1 helikopter, Yunanistan'da da 1 helikopterle 1 sahil güvenlik botu katıldı. Olay, Palamutbükü Mevkisi'nin 18 mil açıklarında meydana geldi. Sahil güvenlik ekiplerini özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!