Almanya değil Türkiye'yi seçti

Güncelleme Tarihi:

Almanya değil Türkiyeyi seçti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2014 13:16

Alman futbol sisteminin yetiştirdiği yeteneklerden Cenk Tosun, Gaziantepspor macerasının ardından Beşiktaş’ta. Gözler artık, geçen sezonu 13 gol ve 6 asistlik performansla noktalayan genç forvetin bu yıl yakalayacağı istatistiklere çevrilecek.

Haberin Devamı

Kusursuz ‘Alman eğitim sistemi’nin keşfettiği yeteneklerden biri olarak ön çıkan çok sayıdaki gurbetçi gencimizden biriydi Cenk Tosun. 7 Haziran 1971’de Wetzlar’da doğdu, altyapı eğitimini ülkenin köklü kulüplerinden Eintracht Frankfurt’ta aldı. 16 yaşındayken U-19 takımında önce idmanlara çıkmaya başladı, sonra da forma şansı buldu. A takımın teknik direktörü Michael Skibbe tarafından izlenen bu genç yetenek, çok geçmeden kendisini kırmızı siyahlı takımın kadrosunda buldu. Lakin Bundesliga heyecanı ve deneyimi bir maçı geçemedi.

SERGEN’LE YENiDEN DOĞDU
BU topraklardaki macerasına gelince, ilk olarak ismi Galatasaray’la birlikte anıldı lakin Gaziantepspor Cenk Tosun’u aramıza katan kulüp oldu. 2010-11 sezonunun ortasında artık Güneydoğu temsilcisinin kadrosundaydı. Üstelik harika bir başlangıç yaptı ve ilk maçında Galatasaray’a karşı forma giyerken iki gol atmayı başardı. Fakat sonrasında genç futbolcunun Gaziantepspor kariyeri dalgalanmalar içinde geçti. Etkili başlangıcın yerini durgunluk aldı, daha sonra geçen sezon Sergen Yalçın’ın teknik direktörlük döneminde tekrar kendisini ve yeteneklerini hatırlattı Cenk Tosun (13 gol, altı da asist. Hiç de fena bir istatistik değildi). Ve bu yaz da Beşiktaş’ın yolunu tuttu.

ALMANYA DEĞİL TÜRKİYE’Yİ SEÇTİ
MİLLİ takım tercihine gelince, Almanya’nın U-16’sından 21’ine kadar her düzeyinde oynadı. A takım seviyesinde Joachim Löw’ün Almanya’nın kadrosuna katmayı düşündüğü isimler arasındaydı ama Türkiye Milli Takımı’nda teklif alması üzerine Almanya defterini kapattı. Beşiktaş serüvenine gelince siyah beyazlıların forvet hattında Demba Ba’dan sonraki ilk tercih gibi görünüyordu Cenk Tosun.
Lakin Mustafa Pektemek’in olağanüstü performansı dengeleri değiştirdi ve Bilic’in, ileri hatta Senegalli’nin ardından Cenk’i düşünmesini en azından şimdilik erteledi. Lakin sezon uzun ve Beşiktaş, üç cephede mücadele edecek. Lig, kupa ve Avrupa’daki bu üçle ayakta kuşkusuz Cenk’e de sıra gelecek ve yetenekli forvet, kuşkusuz kendisini göstereceği fırsatları bolca bulacak.

BENiM GiBi YESE FiL OLUR
HÜRRİYET Spor okurları hatırlayacaktır, ‘Transferin yeni yüzleri’ türünden dizileri eskiden Korkut Göze hatırlardı. Korkut abi, tanıtım yazılarının bir köşesine mutlaka oyuncuların sevdiği yemekleri de iliştirirdi. Ben de Cenk Tosun’un en sevdiği yemeği açıklayalım: Mantı! Genç futbolcu bu konuda şunları söylüyor: “Gerçek bir mantı delisiyim. Annem arkadaşlarını çağırıp 10 kilo mantı yapar, o da bana ancak iki-üç hafta yeter. Ama Allah’a şükür yediklerimi çok iyi yakıyorum. Yoksa benim yediklerimi bir başkası yese fil gibi olur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!