İZENERJİ'de gergin bekleyiş

Güncelleme Tarihi:

İZENERJİde gergin bekleyiş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2014 01:14

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nde çoğu kentin park, bahçe ve yeşil alan bakımında çalışan ve belediye şirketi İZENERJİ'de kadrolu 1170 personeli ilgilendiren Ekim-Aralık 2014 tarihleri arası 3 aylık hizmet ihalesini taşeron firma Denmar Temizlik kazandı. Hak kayıpları olacağı endişesi nedeniyle tedirgin olan işçiler sözleşme imzalandıktan sonra üç ay taşeron işçi olarak çalışacak. Genel-İş Sendikası ise eyleme hazırlanıyor.

Haberin Devamı


İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketi İZENERJİ'nin 1170 çalışanı 3 aylık ihale sonucuyla şok oldu. Temmuz ayında yapılan ve yaklaşık maliyeti 9 milyon 280 bin 425 TL olarak belirlenen ihalede İZENERJİ ile Denmar Temizlik Nakliyat Ltd. Şti.'nin 7 milyon 733 bin 688 TL ile aynı teklifi verdi. Umman İnsan Kaynakları Ltd. Şti.-Riva Sosyal Hizmetler İş Ortaklığı ise 7 milyon 707 bin 152 TL'lik teklifte bulundu. İhale komisyonu yaptığı değerlendirme sonucu, diğer teklifi çok düşük bulurken, iki aynı teklifi veren firma Denmar Temizlik şirketinin bilançosunun belediye şirketi İZENERJİ'den daha iyi durumda olduğunu belirledi. Bu nedenle de ihaleyi Denmar Temizlik kazandı. Sonuç henüz taraflara iletilmedi. Denmar Temizlik şirketini sözleşmeye davet süreci başlamadı. Ancak, ihalenin duyulmasıyla İZENERJİ kadrolu personel tedirgin oldu. Çalışanlar, üç aylık taşeron firma elemanı olmaları durumunda özellikle kıdem tazminatları başta olmak üzere toplu sözleşmeden kaynaklanan haklarıyla ilgili hak kayıpları olup olmayağını merak ediyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinde daha önce yaşanan benzer ihale krizlerinde yönetim işçilerin taşeron şirkete geçseler bile hak kaybı yaşamamaları için gerekli tedbirleri alacaklarını açıklamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!