Kaybolan gençleri Barbaros Hayreddin Paşa gemisi arayacak

Güncelleme Tarihi:

Kaybolan gençleri Barbaros Hayreddin Paşa gemisi arayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2014 11:49

Kumburgaz sahilinden deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan 5 kişiyi arama çalışmaları geniş bir alanda devam ediyor.

Haberin Devamı

Kumburgaz Kamiloba sahilinde pazar günü öğle saatlerinde kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan 5 genci arama çalışmalarına Barbaros Hayreddin Paşa Petrol arama gemisi de katılacak. Norveç'ten 130 milyon dolara alınan ve İstanbul Limanı'nda bulunan petrol arama gemisinin, akşam saatlerinde arama çalışmalarına katılacağı öğrenildi
.
CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile konuştuğunu ve Barbaros Hayreddin Paşa Petrol ve doğalgaz arama gemisinin de çalışmalara katılacağı bilgisini aldığını Twitter'da takipçileri ile paylaştı.

Enerji Bakanlığı yetkilileri de hazırlıkların sürdüğünü geminin akşam saatlerinde aramalara katılacağı bilgisini verdiler.

Denize açıldıktan sonra kaybolan Mikail Çelik, Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi, beş günlük aramaya rağmen hala bulunamadı.

130 MİLYON DOLARA SATIN ALINDI

Norveç’ten 130 milyon dolara satın alınan sismik arama gemisi Barbaros Hayreddin Paşa Gemisi 84 metre uzunluğunda. 2011 yapımı gemi, iki ve üç boyutlu sismik veri toplama özelliğine sahip.

HALA HABER YOK

Haberin Devamı

Kumburgaz, Kamiloba sahilinde geçtiğimizi pazar günü öğle saatlerinde kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan 5 gençten halen haber alınamadı. Denize açıldıktan sonra kaybolan Mikail Çelik, Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi'yi bulmak için dün sabah saatlerinde bölgeye sevk edilen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı 3 gemi, akşam ve gece saatlerinde de arama çalışmalarına devam etti.

"SANIYORUM SABAHLEYİN BİR PETROL ARAMA GEMİSİ DAHA DAHİL OLACAK"

Bugün sabah saatlerinden itibaren daha geniş bir alanda arama çalışması yapılacağını dile getiren Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi (MAG AME) Türkiye Koordinatörü Hüseyin Karadayı, "Gün içerisinde mayın tarama gemileri geldi; 3 tane. Onlar epey bir bölgeyi taradılar. Yine bugün sabah tarama işlemlerine sahil güvenlik botları eşliğinde devam edecekler. Sanıyorum sabahleyin bir petrol arama gemisi daha dahil olacak bu çalışmalara. Böylelikle daha geniş bir alanda arama çalışması yapılmış olacak" dedi.

Haberin Devamı

AİLELERİN BEKLEYİŞİ DE SÜRÜYOR

Öte yandan arama çalışmalarını yerinde takip eden kayıp gençlerin yakınları da, Türk Kızılayı'nın bölgeye kurduğu çadırda umutlu bekleyişini sürdürüyor. / DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!