Damat taburcu olamayınca, nikah hastanede kıyıldı

Güncelleme Tarihi:

Damat taburcu olamayınca, nikah hastanede kıyıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2014 12:03

ANTALYA’da rahatsızlığı nedeniyle nikah günü hastaneden taburcu olamayan Fırat Özcan, nişanlısı Berivan Dicle ile hastane odasında kıyılan nikahla evlendi.

Haberin Devamı

Antalya’da makine teknisyeni 23 yaşındaki Fırat Özcan, yaklaşık 1.5 yıl önce düğünde gördüğü 22 yaşındaki Berivan Dicle ile sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden arkadaşlık kurdu. İlişkileri ilerleyen çift, evlenmeye karar verdi. Evlilik hazırlıklarına başlayan çift, 20 Ağustos tarihine nikah için gün aldı. Eş, dost, akraba nikah törenine çağrıldı, ancak çiftin nikah hazırlıkları planladıkları gibi gitmedi.

HASTANEDE NİKAH KIYILDI / FOTO GALERİ

Kronik böbrek taşı rahatsızlığı olan Fırat Özcan, geçen hafta rahatsızlanınca Antalya Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Fırat Özcan, sağ üreterindeki taşın alınması için ameliyat edildi. Üroloji servisinde kontrol altına alınan Fırat Özcan, tedavisi sürdüğü için nikah günü taburcu olamadı. Bunun üzerine çift hastane yönetimi ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden nikahın hastanede kıyılması için izin istedi. Talepleri olumlu karşılanan çiftin nikahı, hastane odasında kıyıldı. Çiftin nikah şahitliğini ise arkadaşları, hastanenin nöbetçi şefi ve servis nöbetçi hemşiresi yaptı.

ANİDEN GELİŞTİ

Böyle bir nikah töreninin hiç akıllarına gelmediğini söyleyen Berivan Özcan, "Aniden gelişti. Aslında farklı bir nikah düşüncemiz yoktu. Klasik nikah salonu, şahitler falan diye düşünüyorduk, ama böyle oldu. Hastane şu an seferber oldu. Çok heyecanlıyım, elim ayağım titriyor" dedi.

Haberin Devamı

Damat taburcu olamayınca, nikah hastanede kıyıldı


Fırat Özcan ise daha önce de benzer rahatsızlık yaşadığını ve ameliyat olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Böbrek taşı için geldik, hastaneye yattık. Çıkarız diye düşünüyorduk, sonra kalpte bir ritim bozukluğu oldu. Bugün de nikahımız vardı, göndermediler. Teyzemler dün ’Memuru buraya getirelim nikahı burada yapalım’ dedi. Bana komik geldi. ’Biz sabah çıkar gideriz’ diyorduk, ama öyle olmadı. Mecbur memurları getirtmek zorunda kaldık."

’İNŞALLAH DÜĞÜN DE BURADA OLMAZ’

Tedavisinin bir süre daha devam edeceğini aktaran Fırat Özcan, "Herhalde bir iki gün sonra taburcu olurum. Düğün 10- 12 gün sonra olacak. İnşallah o da burada olmaz. Onu artık düğün salonunda düşünüyoruz" diye konuştu.

Çifte hem geçmiş olsun hem de hayırlı olsun dileğinde bulunan hastane yöneticisi Uzm. Dr. Abdurahman Acar, daha önce böyle bir olayla karşılaşmadığını belirtirken, "Ben 12 yıldır bu hastanede çalışıyorum. Şimdiye kadar ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. Hastamız nikahın olacağı gün hastaneden çıkamadı. Tedavisi devam ettiği için taburcu olamadı. Nikahı da burada yapmak istediler, bizden yardım istediler. Biz de böyle güzel bir olay için kabul ettik. Allah mesut etsin" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!