Tacizci öğretmene akıl sağlığı indirimi

Güncelleme Tarihi:

Tacizci öğretmene akıl sağlığı indirimi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2014 10:24

DİYARBAKIR’da bir İlköğretim okulunda 10 yaşındaki 6 kız öğrencisine fiziksel temas yoluyla cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuksuz yargılanan öğretmene 18 yıl 9 ay hapis cezası verildi. Kararda öğretmen M.D.’ye, ’akıl sağlığı nedeniyle davranışlarını yönlendirme yeteneğinin azalmış olmasından dolayı’ ceza indirimi uygulandığı belirtildi.

Haberin Devamı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianameye göre olay 2012 yılının Ekim ayında ortaya çıktı. Merkez Sur ilçesindeki bir İlköğretim Okulu’nda Fen Bilgisi öğretmeni olan 31 yaşındaki M.D., iddiaya görne farklı zamanlarda 10 yaşında olan 6 kız öğrenciye cinsel tacizde bulundu. İddianameyi hazırlayan savcı, M.D.’nin mağdur öğrencilere öğretmen şefkati ötesinde ve cinsel amaçlarla yaklaştığını ve yanağını, saçını, kollarını, kıyafetlerinin üzerinden de bacak ve kalçalarını okşadığını kaydetti. Savcı, 6 mağdurun öğretmenlerinin bu anormal davranışını okul idaresine bildirmesi ile olayın ortaya çıktığını ve soruşturma açıldığını belirtti. Adli rapora göre mağdur öğrencinin ruh sağlığının bozulduğu kaydedilen iddianamede, iki öğrencinin ise ruh sağlığının bozulmadığı belirtildi.

84 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İddianameyi hazırlayan Savcı, şüpheli M.D.’nin 6 öğrencisine karşı ’Mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ ve ’Çocuğun basit cinsel istismarı’ suçlarından 84 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

DAVRANIŞLARINI YÖNLENDİRME YETENEĞİ AZALMIŞ

İddianamenin kabul edilmesinin ardından tutuksuz sanık M.D.’nin yargılaması Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nce yapıldı. Davanın ilk duruşmasında ifadesi alınan sanık M.D., "Ben böyle bir şey yapmadım. Yaptığımı hiç hatırlamıyorum" dedi. Duruşmada psikolojik sorunları bulunduğunu ve ruh sağlığının yerinde olmadığını öne süren sanık M.D., mahkeme tarafından Dicle Üniversitesi ve Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne sevk edildi. Her iki hastaneden de gönderilen raporda M.D.’nin akıl sağlığı nedeniyle davranışlarını yönlendirme yeteneğinin azalmış olduğu belirtildi.

AKIL SAĞLIĞI İNDİRİMİ UYGULANDI, TUTUKLANMADI

Akıl sağlığı raporunun gelmesi üzerine mahkeme davanın 6’ncı celsesinde kararını açıkladı. 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi sanık M.D.’yi 6 öğrenciye ’Cinsel istismar’ suçundan önce 26 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığı Türk Ceza Kanunu’nun 32’nci maddesinde yer alan ’Akıl sağlığı nedeniyle davranışlarını yönlendirme yeteneği azalmış kişi’ olarak tanımlayan mahkeme, yargılama sürecindeki olumlu davranışlarını da göz önüne alarak 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkemenin hakkında tutuklama kararı çıkarmadığı öğretmen M.D.’nin, Milli Eğitim Bakanlığı kadrosundan da ihraç edildiği öğrenildi.


BAKMADAN GEÇME!