Liverpool yine arızaya bağladı

Güncelleme Tarihi:

Liverpool yine arızaya bağladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2014 00:37

Luis Suarez’i Barcelona’ya kaptıran Liverpool, yeşil sahaların hırçın ve yaramaz çocuğu Mario Balotelli’yi 20 milyon Euro karşılığında renklerine kattı.

Haberin Devamı

Skandallarıyla ünlü Balotelli’nin yapacakları şimdiden büyük merak konusu olurken Luis Suarez’den sonra bir başka sorunlu oyuncunun Liverpool hücum hattına dâhil edilmesi de dikkatlerden kaçmadı. Göçmen bir ailenin çocuğu olarak Palermo’da dünyaya gelen ve 18 yaşına kadar Gana vatandaşı Balotelli’nin hayatı Inter’e transfer olduktan sonra tamamen değişti. Inter’deki performansı ve aykırı hayatına rağmen “Süper Mario” lakabını alan Balotelli, 2010 yılında 30 milyon Euro’ya İngiliz ekibi Manchester City’e imza attı.

Londra’ya adım attıktan sonra yaşam tarzı ve hareketleriyle kısa sürede basının bir numaralı ilgi odağı haline gelen Balotelli, yaşanılanlara rağmen yeşil sahadaki performansıyla her zaman aranılan bir golcü olmayı başardı. Peş peşe aldığı cezalar ve teknik direktör Roberto Mancini ile yaşadığı sorunlar sonrasında İtalya’ya dönmek için can atan Balotelli, iki yıllık Ada macerasının ardından 24 milyon Euro karşılığında AC Milan’ın yolunu tuttu.
Kariyerinin en iyi dönemini burada yaşayan Balotelli, Seedorf ve Allegri gibi teknik adamlarla çalıştı. Özellikle Allegri döneminde yeni bir çıkış yakalayan Balotelli, çıktığı 35 maçta 22 gol kaydederken, 9 da asist yaptı. Ancak ülkesi İtalya’dan bir kez daha kopmaya kararlı olan Balotelli, dün yaptığı “bugün Milano’da son günüm” açıklamasıyla transferi doğruladı.

Manchester City’nin ardından bu kez İngilizlerin efsane kulübü Liverpool’un yolunu tutan Mario Balotelli, bu transferden haftalık 155 bin Euro kazanacak. Oynadığı futboldan çok çıkardığı olaylar ve sansasyonlarla anılan Süper Mario lakaplı yıldızın futbolunu bu kez KOP tribünlerini de arkasına alıp konuşturması bekleniyor.


Hayatı zorluklarla geçti
Tam adı Mario Barwuah Balotelli olan İtalyan yıldız, 12 Ağustos 1990’da İtalya’nın güneyindeki, mafya aileleriyle ünlü Sicilya Adası’nın Palermo kentinde dünyaya geldi. Siyahtı, fakirdi, sağlık problemleri vardı. Bağırsaklarındaki sorunlar nedeniyle birçok kez ciddi ameliyatlar geçirdi. Futbola 5 yaşında San Bartelomeo’da başladı. 12 yaşında Lumezzane ile devam etti. Denenmek için Barcelona’ya gitti, 3 maçta 8 gol attı ama vatandaşlık konusundaki belirsizliği sorun yarattı. 18 yaşına kadar Gana vatandaşı sayılan Balotelli’nin yaşamı Inter’e transferiyle değişti. 4 Kasım 2008’de Anorthosis’e attığı golle Devler Ligi’nde gol atan en genç Inter’li oldu. Irkçı tezahüratlara maruz kaldı. 3 İtalya şampiyonluğuyaşadı. Manchester City’ye transfer oldu. Orada da şampiyonluk yaşadı.


BALOTELLİ SKANDALLARI
1-Cagliari maçında attığı gol sonrası tribünlere yaptığı hareket nedeniyle para cezası aldı.
2-Tottenham maçında Scott Parker'a yaptığı hareket nedeniyle İngiltere Futbol Federasyonu tarafından 4 maçla cezalandırıldı.
3-Manchester City antrenmanında takım arkadaşına sert giren Balotelli karşısında teknik direktör Mancini’yi buldu. Balotelli’nin yakasına yapışan Mancini hırçın futbolcudan aynı tepkiyi aldı.
4-Banyoda arkadaşlarıyla beraber havai fişeklerle oynayan Mario Balotelli, evinde yangın çıkardı.
5-Eski takımı Manchester City’e karşı oynadığı maçta sahaya giren iki Milan taraftarıyla selfie çektirdi.
6- Rooney ve Ronaldo’nun da birlikte olduğu hayat kadınlarıyla gece alemleri yaptı.
7- Noel Bana kılığına girip para dağıttı. Kumarhanede 25 bin dolar kazandıktan sonra bir evsize bin dolar verdi.
8- Kardeşi Enock ile birlikte İtalya'da kadınlar hapishanesine gizlice girmek isterken yakalandı.
9-Londra’da şehrin en işlek caddesine tuvaletini yaptı.
10- M.City genç takımında oynayan genç futbolcuya şaka amaçlı dart atan Balotelli, 100 bin pound ceza aldı.


TEKNİK DİREKTÖRLERE GÖRE PERFORMANSI
Clarence Seedorf 19 maç 8 gol 3 asist
Massimiliano Allegri 35 maç 22 gol 9 asist
Roberto Mancini 95 maç 37 gol 11 asist
José Mourinho 71 maç 21 gol 13 asist


KULÜPLERE GÖRE PERFORMANSI
INTER: 86 maç, 28 gol, 16 asist
M.CİTY: 80 maç, 30 gol, 8 asist
AC MİLAN: 54 maç, 30 gol, 12 asist

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!