Vahid Hoca bu kez takımını övdü

Güncelleme Tarihi:

Vahid Hoca bu kez takımını övdü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2014 00:26

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, Rostov maçının ardından düzenlediği basın toplantısında, takımına övgüler yağdırdı. Halilhodzic, oyuncularının savaşçı ruhları ve mücadeleleriyle beş yıldızı hak ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Halilhodzic, çok kritik ve önemli bir maçı kazandıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"40 günden beri ilk defa gülmeye ihtiyacım var. Ve şu an gülebilirim. Trabzonspor çok kritik bir maç kazandı. O yüzden büyük bir başarı yakaladık diyebilirim. Bu bizim gerçek anlamda sezonumuzun ilk maçıydı. Ve bu seviyeden daha üst seviyeye ulaşabilmek için 5-6 hatta 7 maçın geçmesi gerekiyor aslında. Takımımız bu gece savaşçı ruhunu, arzusunu ve içinden gelen tüm iyi niyetini sahaya yansıttı. Oyun kurma anlamında birkaç güzel hamlemiz oldu. Hücum anlamında gol atabilmemiz için birçok pozisyonumuz oldu. Ancak rakibin de bir iki pozisyonu oldu. Ama gördüğünüz gibi takım net bir şekilde ilerleme kaydediyor."

" NET BİR PENALTI OLDUĞUNU SÖYLEYEBİLİRİM "

Halilhodzic, açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Bir çok oyuncumuz maç sonunu fiziksel açıdan zor getirdi. Maçtan sonra oyuncularıma da söyledim ve tekrarlıyorum; bu savaşçı ruhlarından ve mücadelelerinden gurur duydum. Bu maç galibiyet serisinin başlangıcıdır. Ama tur henüz gelmiş değil. Bu rakip kendi evinde bize baya sıkıntı yaratacak. Ve orada çok faul elde etmek için elinden geleni yapacaklar. Bu anlamda bizi biraz sıkıntıya sokacaklarını düşünüyorum. Bizim evimizde bir hakemin böyle düdük çaldığını maç yönettiğini düşünürsek orada hakemlerden daha beterini bekleyebilirim. Soyunma odasında maçın kısa bir özetini izledim ve Yusuf'un ceza sahasında düşürüldüğü pozisyonda net bir penaltı olduğunu söyleyebilirim. Ve maalesef Fatih Atik'de maçın son dakikalarında o golü atamadı. O golü atmış olsaydı 3-0'lık sonuç bize çok rahat turu getirebilirdi."

KENDİ EVİMİZDE GOL YEMEMEMİZDE ÇOK ÖNEMLİYDİ

Boşnak teknik adam, takımda güven eksikliğinin bulunduğunu da vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı: "Biliyorsunuz ki bu maça güven eksikliğiyle başladık. İlk 15 dakikadan sonra takımın kendine güveni daha da arttı. Bize güven tazeleyen ilk golün ardından ikinci yarıda oyuncularımdan daha fazla saldırmalarını ve bir gol daha atmalarını istedim. Ama bunları yaparken de gol yemelerini yasakladım. Defansif anlamda birçok oyuncumun iyi bir maç çıkardığını söyleyebilirim. Maçın içerisinde kalecimiz Onur kendini gösterdi ve çok iyi maç çıkardı. Kendi evimizde gol yemememizde çok önemliydi. Bu takım şu anda bir oluşum içerisinde. O yüzden güven eksikliği var. Rus takımı faul alma konusunda çok tecrübeli. O yüzden ve hakem kararlarından dolayı orada birçok şey değişebilir. Bu nedenle tur için şu anda her şey bitmiş diyemiyorum."

Halilhodzic, bir gazetecinin, 'Maçta 5 yıldızı kime verirdiniz?' şeklindeki sorusunu şöyle cevapladı: "5 yıldızı takımıma verirdim. Çünkü bunu fedakarlıkları ve savaşçı ruhlarıyla hak ettiler."

BOZOVİC: "2-0 BENCE KÖTÜ BİR SONUÇ DEĞİL"

Rostov Teknik Direktörü Miodrag Bozovic maçın ardından düzenlediği basın toplantısında 2-0'ın kötü bir sonuç olmadığını belirterek, şöyle konuştu: "İlk yarı için bir şey söyleyemeyeceğim ama gol bizim hatamız yüzünden geldi. Bunun sonucunda toparlanmaya çalıştık ama olmadı. Maçın çok zor olacağını biliyorduk. Güçlü ve tecrübeli bir takımdı Trabzonspor. Rostov'da elimizden geleni yapmaya çalışacağız. 2-0 bence kötü bir sonuç değil. Bir gol bulsak iyi olurdu ancak bulamadık."

30 BİN KİŞİYE OYNAYACAĞIMIZI SANIYORDUK

Bozovic, tribünlerin boş olmasıyla ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı: "Bugün 30 bin kişiye oynayacağımızı sanıyorduk ama stat bomboştu. Bize böyle bir hava yaratılmamıştı. Bu açıkçası bizi şaşırttı ve burada bir hataya düştük. İkinci maçta sonucu çevirmek için elimizden geleni yapacağız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!