Lice gerilimi

Güncelleme Tarihi:

Lice gerilimi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2014 02:13

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde 1 kişinin ölümü, 4 kişinin yaralanmasıyla başlayan olaylar, 2 aydan beri sakinliğini koruyan Cizre’yi savaş alanına çevirdi.

Haberin Devamı

Cudi, Nur, Sur mahalleleri; Nusaybin caddesiyle Otogar; Dörtyol kavşağı ile Köprü caddesi maskeli gruplar tarafından oluşturulan barikatlarla trafiğe kapatıldı. Kimlik kontrolü de yapan gruplar, güvenlik güçlerine molotof ve havai fişek attı. Çok sayıda zırhlı akrep ve TOMA alevlerin ortasında kaldı. Bazı işyerlerinde çıkan küçük çaplı yangınlar, gruptakiler tarafından söndürüldü. Polisin gaz bombalı ve tazyikli su ile müdahalesinin ardından gruplar ara sokaklara kaçarak dağıldı.
- Bingöl’ün Karlıova ilçesinde düzenlenen yürüyüşte de maskeli gruplar kepenk kapatmayan işyerlerine taş ve havai fişeklerle saldırdı. Esnafın da karşılık vermesiyle çıkan olaylarda 3 kişi yaralandı, bazı işyerlerinde hasar gördü. Polis ve jandarma gaz bombası ile müdahale ederek grubu dağıttı.
- Muş’un Varto ile Bingöl’ün Karlıova ilçesi arasındaki karayolu Leylek Köyü yakınlarında da bir grup PKK’lı tarafından kesildi. Teröristler, Kayalısu Köyü’nde yol çalışması yapan İl Özel İdaresi’ne ait kamyoneti ateşe verdi. Karayolunun açılması için dün akşam hava destekli operasyon yapıldı.
- Elazığ’ın Palu ilçesinden 1 hafta önce Diyarbakır’ın Kurşunlu köyüne gitmek üzere yola çıktığı belirtilen eski geçici köy korucusu Sıdkı Yazar’ı (39), Görese Dağı’nda karşılaştığı bir grup PKK’lının kaçırdığı ortaya çıktı.
- Ağrı’nın Diyadin İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı’na dün saat 20.10’da bir grup PKK’lı tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Çatışmada 1’i ağır 2 asker yaralandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!